Son bir yıl içerisinde yüzde 60 oranında artış gözlemlenen internet kullanımı ile birlikte satış potansiyelinde değişiklik yaşayan telekomünikasyon şirketlerinin yüzde 90 olan konuşma paketi satışları yüzde 10’a düşerek, internet kullanımı ile ters orantılı sağladı. Böylece 2010 yılında akıllı telefonların yaygınlaşmasının ardından konuşma paketleri satışları yerini internet paketlerine bırakarak yüzde 10 olan internet kullanımı yüzde 90’a çıktı.

YÜZDE 90 İNTERNET YÜZDE 10 KONUŞMA

Konu ile ilgili gazetemize bilgilendirmelerde bulunan Turkcell İletişim Mağazaları Perakende Mağazalar Genel Koordinatörü Recep Bilgiç, akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte internet paketleri satışlarında artış gözlemlendiğini söyledi. Açıklanan verilere göre, insanların günlük 6 saat 46 dakikasını internet başında geçirdiği bilgisini veren Recep Bilgiç, “Günümüzde normalde yüzde 90 internetli paketler satılırken yüzde 10 ise konuşma paketleri satılıyor. Günümüzde internet konuşmanın önüne geçti. Buna istinaden zaten günümüzde kullanılan çeşitli internet uygulamaları ile internet üzerinden de arama yapmak mümkün olduğu için buda insanlara sınırsız dakika sağlamış oluyor ”dedi.

KONUŞMA TERCİHİ YAŞLILARDA

Satış oranları olarak internet ve konuşma paketleri arasındaki tercih potansiyeli hakkında da bilgiler veren Bilgiç, Konuşma paketlerini genellikle yaşlılar, tuşlu telefon kullanmak zorunda kalan engelli kişiler tercih ediyor. Geriye kalan kısımda internet paketlerini tercih ediyor. Zaten akıllı telefon kullanan insanlarda bir nevi internet paketi kullanmak zorundalar. İnternet olmadan akıllı telefon kullanmanın hiçbir anlamı olmuyor” diye konuştu.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz