BThaber tarafından yapılan Türkiye’nin önde gelen 500 Bilişim Şirketi Araştırması sonuçlarının açıklanmasının ardından bu yıl 18’incisi düzenlenen Bilişim 500 Ödül Töreni’nde Kahramanmaraş rüzgârı esti. Genç ve dinamik kadrosuyla Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en güçlü bilişim firması olan Efa Bilişim, Türkiye genelindeki en başarılı 166’ıncı firma oldu. Müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerine odaklanarak daima kaliteli hizmeti sunmaya çalışan ve hizmet politikasını bu yönde tayin eden Efa Bilişim, yaptığı çalışmalar ve kazandığı ödüllerle Kahramanmaraşlı vatandaşlardan tam not aldı. Alınan ödül sonrası başarıyı gazetemize anlatan Efa Bilişim Genel Müdürü Erkan Arıkan, başarıdaki en büyük payın müşterileri olduğunu kaydetti. Firma olarak istikrara çok önem verdiklerini ifade eden Arıkan, bundan sonraki hedeflerinin ilk 100 firma içerisinde yer almak olduğunu söyledi. Kahramanmaraş başta olmak üzere İstanbul, Gaziantep ve Adana’da şubeliklerinin bulunduğunu ifade eden Arıkan, tam donanımlı personelleriyle bir işletmenin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek kapasiteye sahip olduklarını belirtti.

DAİMA İŞİMİZE ODAKLANDIK”
Her ne olursa olsun daima işlerine odaklandıklarını ve işlerini engelleyebilecek herhangi bir olumsuzluğa mahal vermediklerini dile getiren Arıkan, başarıyı da bu sayede yakaladıklarını söyledi. Arıkan, “Yakaladığımız bu başarıda bizim en büyük desteğimiz müşterilerimizdir. Artı olarak ta istikrarımızdır. Efa Bilişim olarak 11’inci yılımızdayız. Bunun yanında Gaziantep’te, Adana’da ve İstanbul’da şubelerimiz var. Bunun dışında başka hiçbir işe girmedik. Ana temada işimize odaklandık. 2016 yılı Türkiye için çok büyük krizlerin yaşandığı bir yıl oldu ancak biz firmamız olarak hiçbir şeye takılmadan işimize odaklandık. Dolayısıyla işimize odaklandığımız için başarıyı sağladık. Efa Bilişim olarak hizmet politikamız her zaman müşteri odaklı çözüm oldu. Yani teknolojiyi en üst seviyede değil, müşterinin yüzde 100 ihtiyacı olacak ürünleri belirleyip, müşterilere sunmak. Vizyonumuz ise entegrasyon dediğimiz a’dan z’ye anahtar teslim proje çözümleridir. Şu anda toplam lokasyonda 53 kişilik bir ekibimiz var. Kahramanmaraş’ta ise 29 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Biz firma olarak bir işletmenin bütün projelerini, bütün işini çözebileceğimiz bir kadroya sahibiz” dedi.

HEDEFİMİZ ÇITAYI DAHA DA YUKARILARA ÇIKARMAK”
Hedeflerinin başarı çıtasını yukarılara çıkararak, hizmet ağlarını daha da genişletmek olduğunu vurgulayan Arıkan, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Bilişim 500’den bahsedecek olursak o sıralamada şu anda 166’ıncı sırada yer alıyoruz. Hedefimiz ilk 100 firmanın arasına girmektir. Diğer hedeflerimizi de Efa Bilişimi daha da yukarılara taşımak ve yeni ürünler, yeni hizmetler katmaktır. Hedeflerimizin de bir tanesi de eğitim merkezidir. Bilişim ile ilgili sınavlar, eğitimler genelde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yapılıyor. Biz oraya gitmeden bölgemize de bu sertifikalı eğitim hizmetinin olmasını istiyoruz. Biz bilişimi kendi içerisinde yazılım, donanım diye ayırmıyoruz. Hep dediğimiz şey sistem entegrasyonudur. Entegrasyon dediğini zamanda uçtan uca çözüm. Biz Efa olarak sadece Bilişim 500’de BTK Başkanı Ömer Sayan, “Türkiye’nin iletişimde gittiği nokta şu an 5G” dedi. 5G’nin konuşulmaya başlandığı bir ülkede de şehrimiz itibariyle biz hala bu işin çok çok gerisindeyiz. Bunun da sebebi alternatifsizliktir. Alternatifin olmadığı bir yerde kalite ve hizmet düşüyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz