Manisalı bir kadın girişimciden bir başarı hikayesi... Adı Bilge Ünver... 2000 yılında 37 yaşındayken, İstanbul'u terk ederek Manisa'nın Şehzadeler İlçesi Sancaklıiğdecik Mahallesi'nde çiftlik kurmuş.

Şimdi aile markalarıyla, ürettikleri kiraz ve üzümleri iç piyasaya ve Avrupa ülkelerine gönderiyorlar.

Ulusal bir gazetede bu haberi okuduğumda ilgimi çekti. Bilge Hanım, birçok insana örnek olacak bir başarı öyküsü yazmış. Kadın girişimcilere önemli mesajları var: "Kadınlar önce kendilerine ve yapabileceklerine inansınlar. O inançlarını da asla kaybetmesinler. Neyi istiyorlarsa yapabilirler. Kendileri inandıkları sürece emin olun başarılı olurlar. Kadınlar kendilerine güvensin, ellerinden hiçbir şey kurtulmaz. Ben buna gerçekten inanıyorum" diye girişimci hanımlara yol gösteriyor.

Üzerinde ot bile yetişmeyen 15 dönümlük arazide önce kiraz yetiştirmeye başlayan Ünver, zaman içinde üretim yaptığı araziyi 75 dönüme çıkarıp kirazın yanı sıra üzüm ve zeytin yetiştirmeye, hayvancılık da yapmaya başlamış. Bilge Hanım, bu süreçte 'Sancaklı Aile Çiftliği' adıyla kendi markasını yaratmış.

Bilge Ünver'in hikayesinde, şehir yaşamından kaçıp doğayla buluşmayı da görüyoruz. Kent trafiğinden, gürültüden,stresten uzak bir hayat tarzı... Hepimizin içinde saklı, özlem duyduğumuz bir rüya...

Ülkemizde 1960'lı yıllardan itibaren köyden, şehre bir göç dalgası başlamıştı. Ünverlerin ailesi gibi binlerce insan kentlere, hayallerinin peşin doğru koşmuştu. Şimdi ise girişimci insanlarla tersine bir göç yaşanıyor. Tarım ve hayvancılık sektöründe devlet teşvikleriyle güzel işler yapılıyor.

Köylerimiz yeniden hayat buluyor.Şehir yaşamından kaçan insanlar doğayla kucaklaşıyor. Ekonomik yatırımlar olsun emekliliğin tadını çıkarmak olsun Türk insanı toprağa koşuyor. Ülkem adına seviniyorum...