EVET SEVGİLİ OKURLARIM VE DANIŞANLARIM.. FARK ETTİM DE BİZ HER ŞEYİ ANLATIYORUZ AMA BESLENMEYİ ANLATMIYORUZ. PEKİ BESLENME NE DEMEK BUNU GERÇEKTEN BİLİYOR MUYUZ ? GELİN HEP BİRLİKTE BESLENME NEYMİŞ LİTERATÜRLERDE NASIL GEÇİYORMUŞ ONA BİR GÖZ ATALIM..

Beslenme bazılarına göre açlığı tatmin etme bazılarına göre ise istediği yiyeceği keyifle yemedir. Ama literatürlerde geçen beslenme tanımı insanın yapısına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumu ile genetik özelliklerine göre bedenin gerektirdiği tüm besin ögelerini , gerektiren miktarda alıp bedeninde kullanabilmesidir. Bizim zannettiğimiz gibi sevdiğimiz besinleri yemek değildir.

Besin ögelerinin kaynağı ise hayvan ve bitkilerin yenilebilen dokularıdır. Örneğin ; tahıllar, sebzeler, meyveler, etler, süt ve yumurta besin kaynaklarıdır.

Herkesin vücut yapısı farklı olduğu için ihtiyaç duyduğu besin ögeleri de farklıdır. Bu nedenle yanlış beslenme teknikleri uygulamak yerine mutlaka bir uzmana görünün ve size uygun beslenme şeklini isteyiniz. Mutlu besinler mutlu hayatlar olsun.

SAĞLIKLI GÜNLER...