Dünya gündeminde olan ve neredeyse tüm sektörü olumsuz yönde etkileyen yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı yetkililer virüsün daha fazla yayılmaması, can kaybı yaşanmaması için bir çok tedbirler uyguluyor. Vatandaşlara da zorunlu olmadıkça evden çıkmayın, temizliğe hijyen kurallarına dikkat edin, tokalaşmayın gibi bir çok tedbirleri almamızı ve özellikle de yaşlı insanların bu konuda bağışıklık sistemlerinin zayıf olduğundan dolayı daha fazla dikkat etmelerini söylüyorlar. İnsanlar bu uyarıları dikkate alıyor mu bilmem ama çarşıya çıktığım zaman dışarda olan insanların çoğunun yaşlı olduğunu görüyorum. Uzmanların bu kadar uyarmasına rağmen bunun hala yaşlı kesim tarafından ciddiye alınmadığını görüyorum. Çarşıda yaşlılar elleri arkasında gezdiklerini bu durumu umursamadıklarını görünce üzüldüğümü dile getirmek istiyorum. Dışarı çıkmayarak evde hapisane hayatımı sürelim gibi bir düşünce oluşabilir. En azından dışarı çıktıkları zaman bir ağız maskesi bir eldiven taksalar ne olur?

Haber yapmak için koronadan dolayı çarşıdaki esnafın durumunu öğrenmek için gittiğim Kapalı Çarşı’ya Çarşı esnaflarından Hakan Çıkarcı ile yaptığım röportajda Çırakçı’nın bana anlattığı olayı sizinle paylaşmak istiyorum. “Yaşlı biri geldi sohbet ediyorduk adamın söylediği cümle şu: ‘çarşı ne kadar kibar olmuş adım atamıyorduk’. Şimdi bu zihniyetteki insanlar ile karşılaşıyoruz ve adama bunun ciddi bir durum olduğunu anlattığım zaman da devlete suç buluyor” Bu durumu ciddeye almayan başta yaşlılarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızına şunu demek istiyorum dün cuma namazı kılamadık

Yeri gelmişken şu konuyada değinmek istiyorum.

Koronavirüse karşı hijyen kurallarına dikkat ediyorlar mı diye yetkililer esnafları sık sık denetliyor. Bunlar kesinlikle yapılması gereken önemli şeyler. Son zamanlarda bir şey dikkatimi çekiyor. Her gün işe giderken ya da habere çıktığım zaman özellikle unlu mamuller satan esnaf eldivenlerini ağız maskelerini takıyorlar bunda sorun yok ama bunu formalite icabı, iş olsun diye yaptıklarını görüyorum. Parayı birçok insanın elinden geçerek resmen pislik yuvası haline geldiğini biliyoruz. Önlerinden geçerken görüyorum müşteri parayı uzatıyor esnaf parayı eldivenli eliyle alıyor tekrar aynı eldivenli eliyle satacağı simiti poğaçayı vs. veriyor. Nerede kalıyor hijyen? Nerede kalıyor koronavirüse karşı korunmak. Bilinçsizce mi yapıyorlar, bu durumu ciddiyemi almıyorlar anlamış değilim. Bu gibi durumlara karşı vatandaş olarak dikkat etmemiz gerekiyor.