'Babalar evlatları için mücadele eder; onlara verdiği sözler için yaşar' bu sözler izleyicilere her karesiyle duygu fırtınası yaşatan 'Ayla 'filminden...

Pazartesi günü öğrencilerimle birlikte harika bir baba-kız hikayesi izledik. Yaşanmış gerçek bir öyküden yola çıkan Ayla'yla ağladık.

Sevgi din, dil, ırk ayırımı dinlemiyor. Koreli küçük kız ve Süleyman Astsubay beyazperdeden yüreğimize dokundular. Duygu fırtınası yüklü öykü , bizi alıp başka diyarlara götürdü.

Koreli minik yıldız Kim Sea; mimikleriyle,bakışlarıyla filmin kalbiydi.Yaşından beklenmeyen harika bir oyunculuk sergiliyor. Nerede ise karakterle özdeşleşmiş. Kim Sea'nın gözleri gibi yüreği de ışıl ışıl... Filmin çekimleri sırasında biriktirdiği paraları Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na bağışlamış.

İsmail Hacıoğlu'na gelince, Maraşlı Süleyman Astsubay rolüyle resmen devleşmiş.Süleyman'ın yakın arkadaşı Ali yine filme damga vuran karakterdi. Esprileri ve şehit olduğu sahne unutulmazdı.

Baba karakterinin iki devi; Marlon Brando ve Çetin Tekindor... Dünya klasiği 'Baba' filmiyle Brando nasıl unutulur. Bizde ise' Babam ve oğlum' dan sonra Çetin Tekindor yine harikalar yaratıyor. Baba karakteriyle Ayla'da müthiş bir performans sergiliyor.

Ayla, yabancı filmler dalında Oskar adayı.İşimiz zor ama iyi bir tanıtım ve lobi faaliyetleri belki şansımızı zorlayabilir. Ekonomik ve siyasi kuşatma içinde olduğumuz bir zamanda yine de fazla hayale kapılmayalım.

Görüntü, ses ve oyuncu performansları ile büyüleyen Türk sinemasının yüz akı bu filmi izlemenizi tavsiye ediyorum.