Bir güzel insan daha biz veda etti.Yıllar önce O nu İstanbul Üsküdar Yedi İklim dergisinde tanımış o vakitlerden bu yana arkadaşlığımız devam etmişti.En son 24 Haziran da telefonla görüşmüş dergicilik hakkında bazı bilgiler almış Tasavvuf dergiciliğinin gelebileceği yerlerin nereler olabileceğini  konuşmuştuk.

* TASAVVUF ATLASI* fikrinden bahsederek dünya genelinde yaşayan sufiler ve yaşatan sufiler hakkında bir atlas hazırlanması gerektiğinden bahsederek bunun  öneminden  bahsetmiş ,sağlayacağı faydanın  niteliğine dikkat çekmiş böylelikle gezilip görülen yerlerin öneminin daha da artacağını bildirmişti.

Ah ki ne ah!

Yunus diliyle söyleyecek olursak

Benim bunda kararım yok ,ben bunda gitmeğe geldim

Bezirganım metaım çok ,alana satmağa geldim

Ben gelmedim davi için,benim işim sevi için

Dostun evi gönüllerdir,gönüller yapmaya geldim

Asım bunu yaptı.

İstanbulun telaşeli hayatında kendince bir yol tuttu.Akademik hayat ,gündelik hayat,geçim zorlukları içinde mizah ,orta yol çizgisinde ilerledi aktivitelerin içinde yer aldı konuştu ,organize etti büyük projeler içinde bulundu yaşadı ve yaşattı.

Koca Sirkeci Garında dergi fuarları düzenledi bu bile onun başarısının bir örnegidir.

Sen bunda garip mi geldin

Niçin ağlarsın bülbül hey

Yorulup iz mi yanıldın

Niçin ağlarsın bülbül hey

Bundan sonra bize O nu her anışımızda iki damla gözyaşı ve bir  fatiha düşer.

Radyo da bazen  sesini duyar o zaman arar hal hatır sorardım .Kelimeler hakkında konuşur onların özlerine nüfuz etmenin gerekliliği üzerinde dururdu.Diyanet radyo da ki konuşmalarını takip ettigim  olmuştu.

Rasim Beye eşlik etmiş  O nunla farklı yolcuklar da bulunmuştu.

Asım kendi dünyasının gök kuşağı oldu renklerinin oluşturmak için çok fedakarlıkta bulundu bunu O ndan başkası da yapamazdı.

Yıllar içinde sözlük kitaplarına olan ilgisini bildiğimden etrafımda görüp okuduğum sözlükle ilgili kitapları toplar İstanbula gittiğimde kendisine takdim ederdim.Asımın kitaplığında sözlük kitapları bir hayli fazla olmalı ,yaptığı konuşmaları kelimeler üzerine bina eder bu alanda mahir biri olduğunu da hissettirirdi.

Anadolu irfan geleneğinin baştacı kitapları üzerinde durması boşuna olmasa gerek.Muhammediye okumaları yapar bunun yaygınlaşması için durmadan çabalardı.

Gezip dolaşan hayatı kendi imkanları içinde hoşça yaşayan bir insandı.

Telefonla ulaştığınızda aradığınız kişileri size aktarırı dostlar arasında bir köprü olurdu.Asım benim için kıymetli bir dost idi .Milcan edebiyat sayfalarının bir takımını O na hediye etmiş yılların çilesine onu da tanık olmaya çağırmıştım

Yayınlanmış kitapları var bulup okuyun derim.

Hülasa sözü şöyle tamamlayalım.

Bu dünyada bir nesneye

Yanar içim göynür özüm

Yigit iken ölenlere

Gök ekini biçmiş gibi