Kahramanmaraş’ta özellikle merkezi caddeler üzerinde yayalara dikkat etmeden hız yapan sürücüler zaman zaman kazalara neden oluyor. Benzer bir kaza Azerbaycan Bulvarı üzerinde meydana geldi.

Dün sabah saatlerinde ticari minibüsle kent meydanı istikametine seyir halinde olan Sefa K. yaya geçidine yaklaştığında yavaşlayarak dikkatli geçiş yapacağı yerde hızını düşürmeyince yol kenarından ani çıkış yapan yaşlı bayana çarptı. İsmi öğrenilemeyen kazazede Vatan hastanesinde tedavi altına alınırken hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

SÜRÜCÜLERİN BİRÇOĞU YAYA GEÇİTLERİNDE KURALLARA UYMUYOR
Yaya geçitlerinde yaptığımız izlenimlerde sürücülerin birçoğu yaya geçitlerinde kurallara uygun hareket etmiyor. Yaya geçitlerinde nasıl hareket edilmesi gerektiği ile ilgili 7 kural ise şunlar:   1. Aracın hızı azaltılmalıdır.   2. Gerektiği zaman fren yapmaya hazır olunmalıdır.   3. Özellikle okul geçitlerine yaklaşırken karşıya her an bir öğrenci çıkabileceği hesaba katılmalı, çok dikkatli olunmalıdır.   4. Geçitte durulup. Yayaların ve öğrencilerin güvenle geçmeleri beklenmelidir.   5. Bu tür geçitlerde okul taşıtı ya da araç varsa geçilmemelidir.   6. Yaya geçitlerinde durup yayalara yol verirken soldan gelip geçitte durmadan geçen araçlar varsa, önden geçen yayalar, korna ya da el hareketi gibi yollarla uyarılmalıdır.    7. Yaya geçidinde durarak yayalara yol veren taşıtların solundan geçilmez, arkasında durup beklemek gerekir.

Haber: Şenol Güneş
 

Editör: Mahmut Beyaz