Polis Memuru Yakup Karaca’nın elim bir şekilde hayatını kaybetmesine sebep olan kaza, geçtiğimiz gün Onikişubat ilçesine bağlı Binevler Mahallesi’nde meydana geldi. Türkoglu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Yakup Karaca, Onikişubat ilçesine bağlı Binevler Mahallesi’nde bir markette alışveriş yaptıktan sonra binmek üzere şahsi aracına yöneldi. Sürücüsünün hatalı şerit değiştirdiği ve hız sınırını aştığı belirlenen araç, Karaca’ya çarptı. Ağır yaralanan Karaca, hızlı bir şekilde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılırken, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Karaca'ya çarpan araç sürücüsünün hatalı şerit değiştirdiği, hız sınırını fazlasıyla aştığı ve dikkatsizce hareket ettiği belirlendi. Araç sürücüsü İ.G., gözaltına alındı.

KARACA İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Elim trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Yakup Karaca için Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tören düzenlendi. İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, mesai arkadaşları ve ailesinin katılımı ile düzenlenen törenin ardından Karaca’nın naaşı memlekete İskenderun'a dualarla uğurlandı.

GERİDE BİRÇOK BAŞARI BIRAKTI

1970 yılında İskenderun’da dünyaya gelen Polis Memuru Yakup Karaca, sırasıyla Ankara ve Kahramanmaraş illerinde görev yaptı. Son olarak Türkoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan Yakup Karaca, faili meçhul birçok vakanın aydınlatılmasında büyük başarılar elde etti.

Görevinde disiplinli, titiz ve başarılı olmasıyla herkesin takdir ettiği bir polis memuru olan Karaca’nın vefatı teşkilatta ve vatandaşlarda derin bir üzüntü yarattı.

Polis Memuru Yakup Karaca, evli ve 3 çocuk babasıydı.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz