Olay,  Kahramanmaraş'ta meydana geldi. 67 yaşındaki Emekli Öğretmen Aysel K. 'yı telefonla arayan kimligi meçhul kişiler "Biz polisiz. Hesabınıza Terör örgütü adına para yollanıyor, operasyon yapacağız , acilen sizin parayı kurtarmamız lazım, hesabınızda size ait tüm parayı poşet içinde çevre yoluna bırakın" şeklinde telefon açtı. Dolandırıcıların polis olduğuna inanan emekli öğretmen, 150 bin TL parasını poşete koyarak Karacasu yolu üzerine tarif edilen yere bıraktı. Parayı alan kişiler olay yerinden kaçtı. Çok sonra dolandırıldığını anlayan emekli öğretmen, polise başvurdu. Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri araştırma başlattı. Olay yerinden başlayıp yüzlerce kamerayı inceleyen polis ekipleri, adım adım iz sürdüğü aracın plakasını ve olayın şüphelilerini tespit etti. Operasyon için harekete geçen Kahramanmaraş Polisi, Jandarmanın da desteği ile Akçakale ilçesi kırsalında şüphelileri yakaladı. Şanlıurfa il merkezinde de olaya karışan aracın sahibi yakalandı. 
Akçakale'de  Mısır tarlasında kovalamaca sonucu yakalanan Kasım K. (31) ile Ahmet Tehkin'in (26) telefon dolandırıcılığı olaylarından çok sayıda suç kayıtları olduğu tespit edildi. Şanlıurfa il Merkezinde bir adreste yapılan aramada 120 bin TL para ele geçirildi.

Kahramanmaraş'a getirilerek adliyeye çıkartılan şüpheliler Kasım K.  Ahmet T. tutuklandı. Araç sahibi M.A., adli kontrol aldı.

Editör: Mahmut Beyaz