Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Kahramanmaraş'a yerleşen Hamide Hatdet, bir ayı aşkın süredir haber alamadığı işitme ve konuşma engelli oğlunun bulunmasını istedi.



Suriyeli Hamide Hatdet, ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle yerleştiği Kahramanmaraş'ta 35 gün önce kaybolan engelli oğlunu arıyor. Yaklaşık 2 yıl önce Suriye'nin Halep kentindeki evlerini terk ederek Kahramanmaraş'ın Divanlı Mahallesi'ne yerleşen Hatdet ailesi, kiraladıkları evde yeni bir yaşama başladı. 

Hatdet, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızı ve damadının yanı sıra 35 yaşındaki işitme ve konuşma engelli oğlu Ahmet ile aynı evde kaldılarını ancak Ahmet'ten 35 gündür haber alamadıklarını söyledi.

Oğullarından birini Suriye'deki iç savaşta kaybettiğini dile getiren Hatdet, dışarı çıktıktan sonra bir daha eve dönmeyen engelli oğlunu bütün aramalara rağmen bulamadıklarını belirtti. 



Hatdet, yardım çağrısı yaparak "Oğlum konuşamıyor. Evden çıktığı zaman Ahmet'im gezer geri gelirdi. Çevredekiler tanır, gördüklerinde eve getirirdi. Bir ayı aşkın süredir ortada yok. Oğlumu gören, duyan varsa evine getirsinler. Ahmet çok iyi biridir. Hiç konuşmaz. Sadece arabalara çok meraklıdır" diye konuştu.
AA
Editör: Mahmut Beyaz