Aşık, 2016 yılı verileri ile kıyaslandığında ise evden hırsızlık olaylarında yüzde 23,2, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 18,3, gasp olaylarında yüzde 25,4, mala karşı olaylarda ise yüzde 8,2'lik oranda azalma sağlandığını ifade etti. Emniyet Müdürü Hakan Aşık, "Elbistan'da halkımızın refah, huzur ve mutluluğunu; milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı kalarak, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmadan koruyarak görevimizi yerine getirmek için özveri ile çalışıyoruz ve çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

MALA KARŞI OLAYLARDA YÜZDE 8,2'LİK AZALMA VAR

Aşık, "2017 yılı içerisinde yaptığımız çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istedik. 2016 yılında 88 evden hırsızlık, 60 işyerinden hırsızlık, 12 gasp, 296 mala karşı olay meydana gelmiştir. Suçun önlenmesi amacıyla yaptığımız önleyici faaliyetler ve suç sonrasındaki tespit ve suçun çözüm noktasında yaptığımız çalışmalarla birlikte 2017 yılında 68 evden hırsızlık, 49 işyerinden hırsızlık, 9 gasp, 278 mala karşı olay meydana gelmiştir. Bu doğrultuda evden hırsızlık olaylarında yüzde 23,2, işyerinden hırsızlık olaylarında yüzde 18,3, gasp olaylarında yüzde 25,4,mala karşı olaylarda ise yüzde 8,2'lik azalma sağlanmıştır. Yapılan çalışmaların başarı oranını gözle görülür oranda artırdığı görülmüştür."

13 BİN 371 ADET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Aşık, "Birimlerimizce yıl içerisinde yapılan uygulama ve operasyonlarda; kullanım alanı ve tüketim yoğunluğu bakımından son zamanlarda yaygın hale gelen 260,028 kilogram esrar maddesi, 123,03 gram Sentetik Cannabinoid (Bonzai), 8,62 gram Metamfetamin ve 497 adet sentetik hap ve örgütsel faaliyetlere kaynak olabileceği değerlendirilen 13 bin 371 adet kaçak sigara, 313 adet tarihi eser, 20 sahte para, 150 litre kaçak akaryakıt,729 adet kaçak cep telefonu ve 14 tüfek, 5 tabanca ve 25 kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir" dedi.

2 BİN 412 ADET CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Yıl içerisinde, trafik problemlerinin asgari düzeye indirilmesi için Kamu Kurum ve STK’ların talepleri doğrultusunda vatandaşlarımıza yönelik eğitici çalışmalar yapılmıştır diyen Aşık, "İlçe merkezinde yaşanan yoğun park sıkıntısıyla ilgili Kent Güvenlik Yönetim Sistemi bünyesinde bulunan Mobese kameralarıyla Hatalı Park, Ters Yön, Kırmızı Işık İhlali konularında 2 bin 412 adet cezai işlem uygulanmıştır. Yine ilçe merkezi giriş ve çıkışlarında yapılan 133 trafik uygulamasında 33.287 araç kontrol edilmiş, 7.908 araca cezai işlem uygulanmıştır. Genel güvenlik ve asayişin sağlanması amacıyla ilçemiz merkezinde bulunan umuma açık yerler, parklar, internet kafeler, okul önleri ve çevresinde yapılan uygulamalarda; 114.836 şahıs sorgulanmış, çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 420 şahıs yakalanmıştır. 2016 yılına oranla sorgulanan ve aranan şahıs oranında yüzde 30 artış meydana gelmiştir."

GELEN İHBARLAR İVEDİLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR

"Vatandaşın yardımına her zaman ihtiyaç duyduğumuz aşikardır" diye konuşan Aşık, "Bu nedenle ilçemiz hizmetini sunduğumuz Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ile 155 Polis İhbar Hattının kapasitesi arttırılmış, böylece vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar ivedilikle değerlendirilerek sonuca ulaştırılması sağlanmıştır. Bu sistem içerisinde mihenk taşı konumunda bulunan Mobese sistemine 2017 yılı içerisinde 13 nokta ve 40 kamera eklenerek toplamda 19 noktada 52 kamera ile Mobese faaliyetlerine devam edilmektedir. Ayrıca sistem içerisinde 3 noktada 10 kamera ile Plaka Tanıma Sistemi bulunmakta bu sistemle ilçe merkezi giriş ve çıkışından geçen araçlar sistemdeki verilerle analiz edilmekte ve gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin bize verdiği yetki ile cesaret ve fedakârlıklarla gece gündüz demeden görevimizi yapmakta olduğumuzun ve çalışmalarımıza bu yılda üzerine koyarak devam edeceğimizin bilinmesini kamuoyunun bilgilerine sunarız" diye konuştu.

Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz