Astım hastası olan Gülten Öz, evde bulunan soba borularının devrilmesi üzerine, dumandan etkilenerek zehirlendi.

Gülten Öz’ün eşi Ahmet Öz sabahın erken saatlerinde hastaneye gitmişti. Evde tek kalan Gülten Öz ısınmak için sobayı yaktı. Astım hastası olan Öz, soba borularının devrilmesi üzerine fenalaşmaya başladı. Kapının anahtarını koyduğu yeri olayın telaşıyla hatırlayamayan kadın, o zor anlarda evde hapis kaldı. Talihsiz kadın daha sonra İtfaiye ve Sağlık ekiplerini aradı.

Olay yerine gelen Polis, İtfaiye ve Sağlık Ekipleri içeri girmek için her yolu denediler, ama olmadı. Kapı demirdendi kırılamadı. Hararetli anların yaşandığı o anlarda cam korkuluklarının sökülmesine karar verildi. İtfaiyeciler kısa süre içinde korkuluk demirini sökerek içeriye girdi. Camdan içeri giren görevliler, nefes almakta zorlanan Öz’e hemen müdahale ettiler.

İtfaiye ekiplerince dışarı çıkarılan kadın, sağlık görevlilerine teslim edildi. Hemen sedyeye konulup ambulansa alındı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Talihsiz kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi

Haber: Erdi İşbilir

Editör: Mahmut Beyaz