Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik, Dolandırıcılık ve Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Banka takipli hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şebekeyi takibe aldı. Takip sonucunda polisleri fark eden şebeke, kovalamaca sonucu yakalandı. Şüphelilerin il merkezi ve çevre illerde 5 olay gerçekleştirdiği tespit edilirken, sinyal kesici Jammer kullandıkları, kumanda ile bulundukları alandaki kilitli araçların kapısını açtıkları, kilitleme mekanizmasını bozarak araçların kilit sistemini devre dışı bıraktıkları ve bu yöntemle soygun yaptıkları tespit edildi. Yakalanarak gözaltına alınan ve şüpheliler, Mesut B ve Gökhan K. adliyeye sevk edildi.

KİLİT OPERASYONLA YAKALANDILAR

Sanayi Halk Bank Şubesi yakınında görevli sivil polis, park halinde bir aracın lastik havasını indirip camını zorlamaya çalışan şahısları fark etti. Şüphelilerin yanına yaklaşan polis 'DUR' ikazında bulundu. Polisin ikazına uymayan şüpheliler, 06 sahte plakalı Audi marka araçla kaçtı. Polis kaçış istikametini telsizden anons etti ve tüm ekipler şehrin giriş çıkışını kapatarak dar alan operasyonu yaptı. Ekip otoları ile sahte plakalı araç arasında Doğukent civarında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Aracı terk eden şüpheli Mesut B. (20) kovalamaca neticesi boş bir araziye sıkıştırılarak yakalandı. Aynı olayda birlikte hareket ettiği tespit edilen Gökhan K. (19) ise Doğukent alt kısmında ekin tarlası içinde yakalandı. Olayda kullanılan ikinci araç da arazi yakınında ele geçirildi. Ayrıca yapılan arazi taramasında araziye atılmış bir çift plaka ve araç camı açmakta kullanılan aparat ele geçirildi. Çok sayıda sahte plaka, oto anahtarı ve Jammer sinyal kesici sistemi ile yakalanan şüphelilerin geçmiş tarihlerde bankadan para çeken vatandaşları takip edip para çantalarını araçta gördüklerinde, sinyal kesici Jammer kullanarak araç kilitlerine müdahale ettikleri 25 bin, 45 bin, 100 bin gibi miktarlarda araç içerisinden soygun yaptıkları ortaya çıktı.

ŞÜPHELİLER SUÇ MAKİNESİ

Kayseri'den ilimize 2 araçla geldikleri belirlenen şüphelilerden Mesut B'nin 20 adet hırsızlık suç kaydı olduğu, Gökhan K' nın ise 6 adet kaydı olduğu ve arandığı belirlendi. Çevre illerde de benzer olayları gerçekleştiren şüphelilerin bankadan para çeken vatandaşları takip ettikleri, müşterilere ait araç lastiklerini indirmek, canına taş atmak ve yol kapandı süsü vererek dikkat dağıtıp para çantalarını alıp kaçmak suçuna giriştikleri belirlendi. Yakalanarak gözaltına alınan ve Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheli iki şahıs adliyeye sevk edildi.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz