Diyarbakır’ın Sur ilçesine teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Mustafa Katırlı’nın naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesinde dün teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit düşen özel harekat polisi Mustafa Katırlı için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene İl Valisi Hüseyin Aksoy, askeri erkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehidin meslektaşları ve yakınları katıldı.



Tören, şehidin cenazesinin alana getirilmesiyle başladı. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Taşdan, hendek ve barikat oluşturan hainleri önlemek için görev yaparken, halkın huzur ve güvenliği uğuruna Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada kahramanca canını feda eden şehit meslektaşlarının ebediyete uğurlamak için bir araya geldiklerini belirtti. Vatan, millet, bayrak ve devletin bekası uğuruna şehit düşen kahraman şehide veda etmenin derin acısını yüreklerinde taşıdıklarına dikkat çeken Taşdan, “Bizler ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan, masum insanlara karşı acımasızca korku ve şiddet uygulayan hainlere karşı tek bir yürek olarak kararlılıkla sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Taşdan’ın konuşmasının ardından şehit için dualar okundu. Şehidin cenazesi daha sonra, özel harekat polislerinin tekbirler ve salavatlar eşliğinde taşıdığı cenaze aracı ile memleketi Kahramanmaraş’a uğurlanmak üzere Diyarbakır Havaalanı'na götürüldü.  İHA
Editör: Mahmut Beyaz