Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesi Biliç Tepe üs bölgesinde, bugün öğlen saatlerinde havan atışı yapıldığı sırada patlama meyana geldi. Patlamada 1 asker şehit olurken, 4 asker yaralandı. Yaralı askerler olay yerinden yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle alınarak, Şırnak Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Yaralı askerlerin tedavisi devam ederken, olay ile ilgili inceleme başlatıldı. Patlamada Şırnak'ın Uludere ilçesinde havan atışı esnasında mühimmatın patlaması sonucu Kahramanmaraşlı Sözleşmeli Er Cemil Kaçmaz şehit düştü.

GEÇEN HAFTA HAKKÂRİ’DE AHMET KAŞIK ŞEHİT OLMUŞTU
Bundan yaklaşık bir hafta önce Hakkari’nin Irak sınırındaki Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik ortaklar Köyündeki Süngü Tepe Üs Bölgesinde karakolda arızalı mühimmatın patlaması sonucu Kahramanmaraşlı Topçu Çavuş Ahmet Kaşık şehit olmuştu.

KADERLERİ DE AYNI MEMLEKETLERİ DE

Geçen hafta Hakkâri’de mühimmat patlaması sonucu şehadet şerbetini içen Ahmet Kaşık’tan hemen bir hafta sonrasında bu kez Şırnak’tan acı haber geldi. Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Biliç Üs Bölgesinde yine bir mühimmat patlaması sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan ve tedavi gördüğü hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit olan Kahramanmaraşlı Sözleşmeli Er Cemil Kaçmaz, Şehit Kaşık ile aynı kaderi paylaştı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz