Van'ın İpekyolu ilçesinde, 15 Temmuz'da, bölücü terör örgütünün hücre evine yapılan operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Altun'un naaşı, Van’da düzenlenen törenin ardından uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Ailesi ve protokol üyelerince karşılanarak konvoyla merkez Onikişubat ilçesi’ne bağlı Önsen Mahallesi'ndeki babaevine götürülen Şehit Altun’un naaşı, helallik alınması sonrası mahalle mezarlığına getirildi. Daha sonra şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Veysel Karani Camii’nde silah arkadaşları tarafından omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. İl Müftüsü Celal Sürgeç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Altun, tekbirler eşliğinde mahalle mezarlığında toprağa verildi. Bekâr olan Altun'un 2 yıl önce polis olduğu ve 7 ay önce de Van'a tayin olduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN BABASI GÖZYAŞLARINA ENGEL OLAMADI
Şehit Altun’un cenaze töreni sırasında ayakta durmakta güçlük çeken baba Osman Altun, tören alanında oğlunun tabutu karşısında gözyaşlarına engel olamadı. Baba Altun’nu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer protokol üyeleri teselli etmeye çalıştı.

Cenaze törenine; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşger, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz