Olay, dün Sivas İlinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre,  Sivas ilinde ikamet eden 54 yaşındaki Emekli Hülya K.'yı telefonla arayan şüpheli kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Hülya K.'ya kimliğinin suç örgütleri tarafından kullanılarak kuyumcu soygununda kullanıldığını ve acilen evindeki ziynet eşyalarını tarif ettikleri yere bırakmasını söyledi. Telefonda uzun bir oyalama ve konuşma sonrası şahsın polis olduğuna inanan ve korku yaşayan kadın, 60 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını tarif edilen noktaya bıraktı. Bırakılan noktadan ziynet eşyalarını alan meçhul kişi kayıplara karıştı.

TİCARİ TAKSİYLE KAÇTI
Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Hülya K., Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yandol Büro Amirliği'ne gelerek şikayetçi oldu. Şikâyet üzerine harekete geçen Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, adeta zamanla yarışarak, diğer şube birimlerinin de desteği ile yoğun bir araştırma yaptı.  Olay yeri ve çevresinde detaylı araştırma yapan polis ekipleri, kaçış güzergâhı üzerinde şahsın kamera görüntülerine ulaşarak kısa sürede kimliğini tespit etti. Kimliği tespit edilen şahsın ticari taksiye binerek ilden çıktığını da tespit eden Sivas polisi, ticari taksinin plakasını o esnada seyir halinde olduğu Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.

ÇORABIN İÇİNDEN ÇIKTI
Zaman kaybetmeden ticari aracın geçiş güzergâhları üzerinde uygulamaya başlayan Kahramanmaraş Polisi, yaklaşık 20 dakikalık bir zaman diliminde Şanlıurfa istikametine doğru seyreden aracı Kahramanmaraş- Gaziantep Polis uygulama noktasında yakaladı. 58 plakalı ticari taksi içerisinde şüpheli Şükrü A. yakalanıp gözaltına alınırken, ismi öğrenilemeyen taksi sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheli Şükrü A.'nın üzerinde arama yapan ekipler, çorabında gizlediği 60 bin TL değerinde ziynet eşyasını ele geçirdi. Operasyonu yürüten Sivas Emniyet Müdürlüğü şahsı Kahramanmaraş'tan teslim aldığı öğrenildi.
Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz