Kahramanmaraş’ta pompalı tüfekle arkadaşını yaralayarak, intihar etmek isteyen H.Ç. isimli kişiyi mahalleli linç etmek istedi.
Olay, Onikişubat ilçesi Mağralı Ökkeş Caddesinde meydana geldi. İddiaya göre, arkadaş oldukları öne sürülen ve aralarında daha önceden de husumet olduğu öğrenilen H.Ç ve A.B. Mağralı Ökkeş Caddesinde karşılaştı. İkili arasında kısa süreli bir tartışma yaşanırken H.Ç., yanında bulundurduğu pompalı tüfekle arkadaşı A.B’yi vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Olayı gören vatandaşların polis ve ambulans ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edilirken, arkadaşını yaralayan H.Ç., pompalı tüfeği alnına götürerek intihar etmek istedi. Uzun süre yanına kimseyi yaklaştırmayan H.Ç., polisin ikna çabalarına sonuç vermedi. H.Ç.’nin bir anlık dalgınlığından yararlanan polis ekipleri, H.Ç’yi kıskıvrak yakaladı. O esnada çevrede bulunan mahalle halkı H.Ç’yi linç etmek istedi. Polis ekiplerinin çabası sonrası H.Ç bir işyerinde koruma altına alınırken, olay yerine gelen zırhlı araçla sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan A.B’nin ise tedavisi devam ederken, polis olayla ilgili geniş soruşturma başlattı.

MAHALLE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ
Bu arada Mağralı Ökkeş Caddesi üzerinde bulunan esnaflar bu tür olayların burada sık sık yaşandığını belirterek, “Mahallemizin adı bu gibi insanlar yüzünden kirleniyor. Böyle insanları mahallemizde istemiyoruz. Bu olayı gerçekleştiren kişi bizim mahallemizden bile değil” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz