Olay 3 gün önce Onikişubat İlçesi Merkez Bulutoğlu Mahallesinde meydana gelmişti. Araziye hayvan otlatmak için giden Mehmet Kuru (45) isimli şahıs mahalleye yakın bir arazide tabanca ile öldürülmüş şekilde bulunmuş ve olayı kimlerin gerçekleştirdiği üzerine polis ve jandarma geniş kapsamlı ortak bir çalışma içerisine girdi. Kısa sürede olay yerindeki ayakkabı izinden cinayeti çözen özel ekip, “Olayı ben yaptım” diyerek üstlenen 17 yaşındaki yeğen ve amcayı gözaltına aldı. Cinayeti amca Ahmet B.’nin işlediği belirlendi. Zanlılar sorgusunun ardından adli makamlara sevk edildi.

ÖZEL EKİP GÖREVLENDİRİLDİ
İşlenen cinayetteki sır perdesini çözmek için Jandarma’ya destek amaçlı Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube müdürlüğü cinayet büro amirliğinden bir ekip ve polis olay yeri inceleme ekibi acilen olayın yaşandığı mahalleye görevlendirildi. Birlikte çalışan ekipler toplanan kalabalığı uzaklaştırarak cesedin bulunduğu arazide detaylı iz ve delil aradı. Hassas bir şekilde araziyi tarayan ekipler olayın başlangıç ve bitiş noktasını tespit ederek olay yerinde ayakkabı izi buldu.

TÜM AİLE GÖZALTINA ALINDI
Çevredeki köylüleri de dinleyen ekipler maktulün husumetli olduğu aileyi belirledi. Şüpheli ailenin evine yapılan baskında arazide bulunan ize uyumlu ayakkabı ve bir poşet içine gizlenmiş ruhsatsız tabancayı ele geçirdi. Tabancanın olayda kullanıldığı belirlendi. İlk aşamada lise öğrencisi 17 yaşındaki M.B. eve gelen ekiplere, “Olayı ben yaptım” diyerek teslim oldu. Ancak özel ekip bu itirafı yeterli görmeyerek tam anlamıyla emin olmak adına tüm aile bireylerini gözaltına aldı.

GERÇEK FAİL ORTAYA ÇIKARTILDI
Deliller üzerine hareket eden özel ekip, olayın failinin ilk başta itiraf eden 17 yaşında çocuğun amcası Ahmet B. (31) olduğunu belirledi. Çocuk, "Olay esnasında ben amcam Ahmet Bahçe ile beraberdim. Amcam şahsa defalarca ateş ederek öldürdü. Ben de elinden silahı alıp, senin çocukların var ben üstlenirim dedim. Polisler eve gelince ben yaptım diyerek teslim oldum. Yalan söylediğim için pişmanım" dedi.

ARAZİSİNDE HAYVAN OTLATTIĞI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ
Ekipler gözaltına alınan amcayı sorguladığında itiraf etti. "Arazimizde keçi otlatıyordu ikaz ettik hayvanları çıkartmadı, zaten 5 yıl öncesinde arazi paylaşımı yüzünden husumetli idik. Şahsi silahla ben vurdum. Bana küfretti ateş ettim. Yanımda olan yeğenim elimden silahı alarak ben yaptım derim dedi. " şeklinde beyanda bulundu. Böylelikle yaşı küçük şahsa yapmadığı olayı az ceza alır düşüncesi ile üstlendirmeye çalışan amcanın olayın katil zanlısı olduğu belirlendi.

Her iki şüpheli de Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında Adliyeye sevk edildi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz