Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, vatandaşı dolandırıcılara karşı bilgilendirmeye devam ediyor. Telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendirme çalışması başlatan emniyet, kamu görevlilerinin telefonda vatandaştan para talep etmediğine dikkat çekerek muhtarları ve vatandaşları uyardı.

İNANMA DOLANDIRILIRSIN
Suç ve suçluyla mücadelede vatandaşı bilgilendiren Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü halkın mağdur olmaması için bilgilendirme çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Polisler bu kez de muhtarları telefon dolandırıcılarına karşı uyardı. Halkın dolandırıcılara inanmaması için bütün muhtarlık ofislerine el afişleri asıldı. Muhtarlardan mahallelilerin uyarılması istendi. Ayrıca kalabalık yerlerde ve bankalara ait ATM cihazlarında işlem yapan vatandaşları dolandırıcılara karşı uyaran polisler, halkın dolandırıcılara karşı almaları gereken önlemleri de titizlikle sıraladılar.

"VATANDAŞ CİDDİ ZARAR GÖRÜYOR"
‘Hakim, savcı, asker, polis ve Mit görevlisi vatandaştan yardım parası veya banka, kredi kartı, kimlik bilgileri istemez, isteyemez’ şeklinde uyarıların bulunduğu afişler şehrin önemli noktalarına asıldı.

Vatandaşın yoğun bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerleri ziyaret eden Kahramanmaraş Toplum Destekli Polisler telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşlara hayati bilgiler aktardı. Ülke genelinde birçok vatandaşın telefon dolandırıcılığına maruz kalarak maddi zararlara uğradığını belirten polisler, dolandırıcıların kullandığı yöntemler hakkında bilgi verdiler. Dolandırıcıların çok sayıda vatandaşı dolandırdığı anlatılıyor.

"HAKİM, SAVCI VE POLİS PARA TALEP EDEMEZ"
Kahramanmaraş Toplum Destekli Polis yetkilileri, hiçbir hakim, savcı veya polisin bir vatandaşı cep telefonundan arayıp para istemeyeceğini belirtti. Polisler, cep telefonu ile arayıp kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtıp para talebinde bulunan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğinin altını özellikle çizdi. Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada " Ev veya cep telefonunuzdan sizi arayarak polisim, savcıyım, hakimim diyerek, bilgilerinizin suç örgütlerinin eline geçtiğini söyleyen veya ödül kazandınız diyerek sizden para veya kredi kartı bilgilerinizi isteyen kişilere asla inanmayınız" şeklinde vatandaşı uyararak bilgilendirdi.

"HEMEN 155'İ ARAYIN"
Yapılan açıklamada gelişen teknoloji ile birlikte suç türlerinin de değişiklik gösterdiğinin altını çizen Emniyet Müdürlüğü, "Özellikle cep telefonlarının yaygın kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşları cep telefonu ile arayıp para talep etmektedir. Ayrıca farklı firmaların özendirme amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunmaktadırlar. Bizde polis olarak hazırlamış olduğumuz görsel materyaller ile vatandaşlarımızın bu gibi dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamaları için bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla bu çalışmayı yaparak mağduriyetin en aza indirilmesini hedefliyoruz. Vatandaşlarımız dolandırıldıkları hissine kapıldıklarında hiç zaman kayıp etmeden 155 polis imdat hattına bilgi versinler" açıklamasında bulundu.                        
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz