Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü Trabzon Bulvarında düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamada vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gören Pazarcık Belediyesine ait Pazarcık Ekspres isimli tren ve Pazarcık Kuva-i Milliye Cemiyeti temsili çeteleri, geçit töreninde kortej yürüyüşü gerçekleştirerek protokol ve vatandaşlar tarafından tam not alarak ilgi ile izlendi. Trabzon Bulvarı’nda düzenlenen kutlamalara, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ve Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İlçe Belediye Başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

15 TEMMUZLAR YAŞANMAMASI İÇİN “EVET”

Pazarcık Ekspres treninde bulunun Şehit Aileleri ve Yumaklıcerit Ortaokulu öğrencileri, ellerinde Kahraman Şehitlerimiz Ömer Halis Demir, Fethi Sekin, Sütçü İmam, Erol Olçak ve oğlunun resmi olan pankartlar ile birlikte trende kortej yürüyüşüne katıldı. Pazarcık Ekspres treninin etrafında asılan “15 Temmuzu Unutmadık Unutturmayacağız, 15 Temmuzlar Yaşanmaması için Evet ve Daha Güçlü Bir Türkiye için Evet, yazılı pankartlar vatandaşlar tarafında büyük bir ilgi toplarken vatandaşlar tarafında alkış aldı.

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ‘EVET’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, kurtuluş etkinliklerini değerlendirerek şunları söyledi: “Kahraman Şehrimiz, Kahramanmaraş’ımızın 97. yıl dönümü vesilesi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu 12 Şubat etkinlikler kapsamında, Milli Mücadele de ilçemizde ön plana çıkmış Pazarcık Kuva-i Milliye Cemiyeti’nden, Paşa Yakup Hamdi Bozdağ, Çerkez Uzun Yusuf Ağa, Büyük Mehmet Ağa(Ufacıklı), Kara Silo Ağa, Tapo Ağa, Büyük Salman Ağa ve Batumlu Ali Efendi gibi, ilçemizde kurtuluş mücadelesinde isimlerini taşıyan temsili çeteleri canlandırdık ve Belediyemize ait Pazarcık Ekspres isimli trenimiz ise Pazarcıklı Şehit Ailelerimiz ve Yumaklıceritten gelen Orta okulu öğrencilerimizin ellerinde, Aziz Vatanımız uğruna Şehit olan Kahramanlarımızın resmini tutarak kortej yürüyüşü gerçekleştirdi ve protokolü selamladı. Belediyemize ait Pazarcık Ekspres trenimizin etrafında asılan “15 Temmuzu Unutmadık Unutturmayacağız, 15 Temmuzlar yaşanmaması için evet ve daha güçlü bir Türkiye için evet, yazılı pankartlar vatandaşlar tarafında büyük bir ilgi toplarken vatandaşlar tarafında alkış aldı.”

GÜN SEFERBERLİK GÜNÜDÜR

Başkan Bozdağ, “Gün seferberlik günüdür, bu millet geçmişten bugüne çok badireler atlattı. 12 Şubat’tan sonra 15 Temmuzlar yaşadı, ama hiçbir zaman hiçbir zalimliği diz çökmedi çökmeyecektir. Ülkemiz yoğun bir saldırı altındadır. Çok sayıda terörist emperyalist güçler tarafından Türkiye’ye saldırıyor ama hamt olsun bu kahraman milletin asil evlatları o mücadeleyi de bugün sınır ötesinde gözünün kırpmadan ‘Vatan Sağ Olsun’ diyerek Şahadete yürüyor. Bu vesileyle kahraman Mehmetçiklerimizi de saygı ve sevgiyle anıyor. Vatan Uğruna Canlarını veren Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan Rahmet, Gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.
Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz