Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta park halinde bulunan bir araç kimliği meçhul kişilerce çalındı. Olay yeri ve çevresinde kamera araştırması yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, MOBESE ve PTS kayıtlarını inceleyerek aracı çalan şüphelilerin 27 plakalı bir araç ile olay yerine geldiklerini, park halindeki aracı çalarak iki araç ile kaçtıklarını tespit etti. Şüphelilerin izini takip eden Kahramanmaraş polisi, özel ekip kurarak Gaziantep ve Adıyaman illerinde araştırma yaptı. Ekipler, Gölbaşı ilçe sanayiinde bir depoya baskın yaptı.

Operasyonda bir Gaziantep ve Kahramanmaraş illerinden çalıntı 2 araç ile şüphelilerin olayda kullandığı araç ele geçirildi. Baskın yapılan depoda Hurdacı R.Ü. yakalanarak gözaltına alındı.

HURDACIYA PARÇALAMA AMAÇLI BIRAKILMIŞ

Olayların şüphelileri olduğu tespit edilen 24 yaşındaki 22 suç kaydı olan Muhammet S., 35 yaşındaki 12 suç kaydı olan Ahmet B. ve 28 yaşındaki 23 suç kaydı olan Emrah Y. Gaziantep ilinde değişik adreslerde yapılan operasyon ile yakalandı. Şüphelilerden Emrah Y.'nin iki ayrı suçtan arandığı anlaşıldı. Kahramanmaraş merkezli yürütülen ve Gaziantep polisinin de destek verdiği operasyon devam ediyor. Şüphelilerin çaldıkları araçları teslim ettikleri hurdacıya parçalama amaçlı bıraktıkları üzerinde durulurken, Kahramanmaraş'tan çalınan araç üzerinden plaka sökülmüş şekilde henüz parçalara ayrılmadan 24 saat içinde bulunmuş oldu. Şüphelilerin düz kontak yaparak çaldığı araçlar, Asayiş Şube Müdürlüğünde sahiplerine teslim edildi.

Aracı çalınan oto tamircisi Harun Sümbül, 24 saat geçmeden aracının bulunduğu ve bunun içinde Emniyet teşkilatına teşekkür ettiğini belirtti.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz