Şu ana kadar 70 hektar ormanlık alan kül oldu. Sözleşme bittiği için yangın söndürme helikopter ve uçakları yangına müdahale edemiyor. Köye doğru ilerleyen yangıından dolayı şu anda bazı ev ve ahirlar boşaltıldı.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 1 hafta önce başlayan orman yangını kontrol altına alınamazken, şu ana kadar 70 hektar ormanlık alan kül oldu. Sözleşme bittiği için yangın söndürme helikopter ve uçakları yangına müdahale edemiyor.

Geçtiğimiz hafta Düziçi ilçesine bağlı Çatak köyü ile Yenifarsak köyü arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İlk olarak köylülerin müdahale ettiği yangına daha sonra ihbar üzerine Osmaniye Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözlerle müdahale edildi. Yangının büyümesi üzerine çevre il ve ilçelerden de takviye müdahale ekipleri istendi. Yangına Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Mersin, Konya Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler de müdahale için geldi. Ancak arazinin engebeli olması, dağlık alanda bulunan ormanlık alana da yangının sıçraması sonucu karadan yapılan söndürme müdahalesi yetersiz kaldı.

“SÖZLEŞMEMİZ BİTTİĞİ İÇİN HAVADAN MÜDAHALE EDEMİYORUZ”
Şu ana kadar yaklaşık 70 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangına Adana Orman İşletme Bölge Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopter ve uçaklarının sözleşmesi bittiği için havadan müdahale edilemedi. Sadece karadan yapılan müdahale sonucu da yangın kontrol altına alınamadı. Yangın söndürme helikopter ve uçaklarıyla yangına müdahale edilemediğini doğrulayan Adana Orman İşletme Bölge Müdürü İsmet Erol yaptığı açıklamada, “Düziçi ilçesindeki orman yangınını yerinde takip ediyorum. Düziçi yangını yangın sezonu dışında başlayan bir yangın. Bundan dolayı yangın söndürme helikopterlerimizle biz sezonluk sözleşme yapıyoruz. Şu anda sözleşmemiz bittiği için havadan müdahale edemiyoruz. Karadan ise çevre il ve ilçelerden çok sayıda arazöz, iş makinesi ve 500 civarı orman yangın ilk müdahale personeli ile müdahale ediyoruz. Arazi çok zor bir arazi, umarım yakında yangını kontrol altına alırız” şeklinde konuştu.

Yeni Farsak köyüne doğru ilerleyen yangından dolayı şu anda köyde bazı ev ve ahırlar boşaltıldı. Yangında şu ana kadar bir iş makinesi ve bir arazöz de hasar gördü. İHA

Editör: Mahmut Beyaz