İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, çocukların suça sürüklenmesini engellemek, fiziksel ile ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korumak, güvenli bir ortamda gelişimlerini sürdürmek ile güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerini sağlamak amacıyla okul önlerinde yaptığı uygulamalara devam ediyor. Bu kapsamda 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından dün itibariyle yeniden başlayan eğitim-öğretim nedeniyle denetimlere start veren polis ekipleri, kentin birçok noktasında bulunan okullarda asayiş uygulaması gerçekleştirdi.

ŞÜPHELİ ŞAHISLAR DURDURDULDU
Yapılan denetimlerde okul önlerinde şüpheli görülen kişiler üzerinde arama ve Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu yapan ekipler, özellikle okul çevresinde okulla bağlantısı olmadan dolaşan kişileri de uzaklaştırdı. Şüpheli görülen araçlar durduruldu, otomobillerde detaylı arama yapıldı. GBT, ehliyet ve ruhsat kontrolü yapan ekipler, yaptıkları bu denetimlerle de velilere güven verdi.

İŞYERLERİ DE KONTROL EDİLDİ
Öğrencilerin küçük yaşta kötü alışkanlıklar kazanmaması için okul çevreleri, okul çevrelerindeki park ve bahçeler, tütün mamulleri satışı yapılan yerlerde de denetim gerçekleştiren polis ekipleri, esnafları da bu konuda uyardı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz