Dün akşam saatlerinde Onikişubat İlçesi Şazibey Mahallesi Azerbaycan Bulvarında 32 yaşındaki Lütfiye Kanadıkırık ve kızı 5 yaşındaki Hatice Sinem'e gri plakası alınamayan bir araç çarparak kaçmıştı. Anne kız kaldırıldıkları hastanelerde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bir okulda memur olarak çalışan eşi ise sağ kurtuldu. Hamile olan annesinin ölümü sonrası 5 aylık bebeği de hastanede dünyaya gelerek yoğun bakıma alındı. 2 kişinin ölümüne neden olan ve olay yerinden kaçan sürücüyü yakalamak için harekete geçen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, geniş kapsamlı yaptığı çalışmada çevrede mobese ve işyerlerine ait kamera araştırdı. Elde edilen fulü bir görüntü üzerine teknolojik yöntemler ile netleştirme yapıldı. Netleştirme çalışması sonrası sonu "77' ile biten tüm plakalar taranarak,  kamera görüntüsündeki beyaz direksiyonlu araç olduğu tahmin edilen 26 EV 677 plakalı araç üzerinde yoğunlaşıldı. Araç üzerine yoğunlaşan ekipler aldığı istihbari bilgiler ile de hareket ederek operasyon için düğmeye bastı. Fatih Mahallesinde bir adrese operasyon yapan Polis ekipleri,  22 yaşındaki fabrika işçisi, bekâr olduğu öğrenilen Selçuk Gazi Kayan'ı yakaladı.

POLİSİ YANILTMAYA ÇALIŞTI

Benzer araçları polisin araştırdığını öğrenen şahıs evinin önüne geçmiş tarihte kaza yaptığı hasarlı bir başka araç koyarak, polisi yanıltmaya çalıştı. Başka yerde ve doğan marka bir araç ile kaza yaptığını söyledi. Ancak polisin elindeki bilgi ve kamera kayıtları şüphelinin bir başka kişiye ait araçla olayı gerçekleştirdiği yönünde olunca gözaltına alındı. Şüpheli yapılan sorgusunda olayı itiraf etti. Olayda kullandığı aracın ise il dışından kendisini ziyarete gelen bir arkadaşına ait olduğunu, kaza sonrası hasarlı aracı odun ambarları civarında bir yere gizlediğini itiraf etti.  Olay yerinden korkarak kaçtığını da itiraf eden zanlı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi ek binasında alınan doktor raporunun ardından  Emniyete götürüldü. Zanlı, yarın mahkemeye sev edilecek.                              EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜR ETTİ
Emniyet Yetkilileri meydana gelen olayın çözümünde yapılan kamera araştırmasında, olayı görerek tarif ve tanıklık edilmesinde ve olayın çözümü için 155 ihbar hattını arayarak her türlü desteği esirgemeyen vatandaşlara özellikle teșekkür etti.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz