Olay Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Keklikoluk Mahallesi Muhtarı Hasan Kandil, 22 Temmuz'da Ömer Barut tarafından tabancayla  vurularak öldürülmesiyle başladı. Tutuklanarak Elbistan E Tipi Cezaevi'ne konulan Barut'un kardeşleri Şenel Barut (46), Caner Barut (42) ve oğlu Akın Barut (13) ziyarete gitti. Ziyaretin ardından Barut Kardeşler, Göngör Köleli'nin (68) kullandığı ticari taksi ile cezaevinden ayrılı. Kardeşlerden Şenel Barut, Binali Yıldırım Bulvarı üzerinde taksiden inerek otobüs durağına geçti. İddiaya göre burada otobüs bekleyen Barut'un yanına, öldürülen muhtar Hasan Kandil'in kardeşleri Egemen Kandil ve İbrahim Kandil'in bulunduğu 46 ABJ 872 plakalı hafif ticari araçtan tabanca ile ateş edildi. Ağır yaralanan Şenel Barut, götürüldüğü Elbistan Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ARACI TAKİP EDİP DURDURDULAR
Kandil kardeşler daha sonra Caner Barut ve oğlu Akın Barut'un bulunduğu ticari taksinin peşine düştü. İbrahim ve Egemen Kandil kardeşler, taksiyi Göksun ilçesinin Yağmurlu Köyü girişinde lastiklerine ateş ederek durdurdu. Daha sonra takside bulunanlara peş peşe ateş edildi. Olayda Caner Barut göğsünden, Akın Barut sol kolundan, taksi sürücüsü Güngör Köleli ise başından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Göksun Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin  ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan Güngör Köleli ile Caner Barut'un durumlarının ağır olduğu belirtildi. Olayda taksi içerisinde kadınların da bulunduğu ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu tabancadan çıkan mermilerden birinin Akın Barut'un boğazını sıyırıp geçti.
Olayın ardından şüphelileri yakalamak için polis ve jandarma çalışma başlattı. İbrahim Kandil, Göksun jandarması tarafından yakalanırken, kardeşleri Timur ve Ahmet Kandil Göksun polisi tarafından gözaltına alındı. Firar eden Egemen Kandil'in yakalanması için polis ve jandarmanın çalışması devam ediyor.

HABER:BURHAN KARAGÖZ

Editör: Mahmut Beyaz