Olay, geçtiğimiz hafta Dulkadiroğlu İlçesi Kayabaşı mahallesinde meydana geldi. Bir ikamet önünde park halinde olan 27 BLH 02 plakalı motosiklet, bilinmeyen kişilerce çalındı. Yapılan araştırmada olay yerinde hiçbir kamera görüntüsü bulunamadı. Konuyla ilgili araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Türkoğlu İlçesi Yeşilyöre mahallesinde bir evde arama yaptı. Evin bahçe kısmında motosiklet parçalanmış halde ele geçirildi. Olayla ilgili tespit edilen 3 şüpheli şahıs yakalanarak emniyet müdürlüğüne getirildi. Motosikleti çalan, satın alan ve parçalayan olmak üzere üç kişiye adli işlem yapıldı. Parçalanmış halde bulunan motosiklet Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sahibine teslim edildi. Sahibi motosikletin parçalarını çuvala koyarak taşıdı.


TEŞEKKÜR EDİYORUM

Motosikleti çalınan Tarık Tekin, Emniyet teşkilatına teşekkür ederek, “Motosikletim Kayabaşı Mahallesi’nde çalındı. Bulunacağından umudum yoktu. Emniyet ekipleri çalınan motosikletimi buldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Motosikletim parçalanmış halde bulundu çok zarara uğradım. Ben fabrikada çalışıyorum, yaşlı annem ve babam var Çağlayancerit’te yaşıyor ve oraya gitmek için aldım motosikleti. Fabrikada çalıştığım için ihtiyaç kredisi çekip almıştım. Daha borcunu dahi ödememiştim.” Şeklinde konuştu.
 

PARÇALAR BAŞKA MOTOSİKLETE UYARLANIYOR

Yetkililer, çalıntı motosikletlerin tanınmaması için parçalara ayrıldığını, parçaların daha sonra başka motosiklet parçaları ile monte edilerek yeni yapılan motosikletlerin bu şekil yöntemle piyasaya sürüldüğünü belirttiler.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz