İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından takibe alınan hırsızlık şüphelisi şahıslara ait merkez Suçatı Mahallesi’ndeki bir depoya baskın yapıldı. Oto hırsızlık büro amirliği ekiplerinin yakın zamanda meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayları ile ilgili yapmış olduğu araştırma ve çalışma kapsamında yapılan operasyonda; Kayseri Yolu Suçatı Mahallesi’nde bir depoda motor bolokları, tekerlekler, egzozlar, depo, ayna, oturak, akü vs. gibi parçaların yanı sıra henüz parçalanma aşamasında olan motosikletler ve sağlam motosikletler ele geçirildi. Bunun üzerine motosiklet çalarak parçalara ayırıp yeni tanınmaz motosiklet yaparak satan ve bu motosikletleri çalarak metruk binaya götüren 3 şahsa operasyon yapıldı.

POLİS UYARDI
Asayiş Şube Müdürlüğü bahçesinde sergilenen motosikletle sahiplerine teslim edilirken, polis ekipleri vatandaşları motosikletlerini kilitli ve güvenilir merkezi yerlere veya bir tanıdığa emanet bırakarak hareket etmelerini, dikkatli olup zaman zaman kontrol etmelerini önerdi.

ALLAH POLİSİMİZDEN RAZI OLSUN”
Motosikletlerini polisten teslim alan vatandaşlardan Seyfullah Elbistanlı, şunları söyledi: “Motosikletim PİAZZA AVM Otoparkından çalınıyordu ancak polisler motosikletimi çalmak üzere olan hırsızları suçüstü yakaladı. Daha sonra herhangi bir sıkıntı olmadan bana motosikletimi teslim ettiler. Allah polisimizden razı olsun.”,

BÜYÜK BİR ŞOKA UĞRAMIŞTIM”
Bir başka hırsızlık mağduru Mahmut Arı, şöyle konuştu: “Motosikletim çarşıdaki Çocuk Şube Müdürlüğü’nün karşısından çalınmıştı. Ancak polisimiz 24 saat içerisinde çalınan motosikletimi buldu ve bana teslim etti. Motosikletim çalınınca büyük bir şoka uğramıştım. Polis ekiplerimiz bulunca da çok mutlu oldum. Polisimize çok teşekkür ediyorum.”

EMNİYETİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Diğer bir hırsızlık mağduru Mehmet Balakan’da, şunları kaydetti: “Motosikletim çalınmıştı ama sağ olsun polis ekiplerimiz motosikletimi buldular ve bana teslim ettiler. Motosikletim Ramazan ayının içerisinde çalınmıştı. Polis ekiplerimize, emniyetimize çok teşekkür ediyorum.”

MOTOSİKLETİMİ APARTMANIN İÇERİSİNDEN ÇALMIŞLARDI”
Motosikleti parçalara ayrılan ve 2 ay sonra motosikletini polis ekiplerinin elinden teslim alan Yaşar Kısacıkberber ise, “Motosikletim 2 ay kadar önce çalınmıştı. Motosikletim çalındığı için çok üzülmüştüm. Motosikletimi apartmanın içerisinden çalmışlardı. Motosikletimi parçalamışlar ve her yerini adeta sökmüşler. Motosikletimin üzerine başka bir motor takmışlar. Herhalde böyle tanınmayacak bir hale getirerek, satmayı düşünüyorlardı. Zaten motosikletimin üzerinden bütün motor numaralarını da silmişler. Motosikletimi buldukları için emniyetimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz