Elbistan’a bağlı Karaelbistan Mahallesi’nde bir asker uğurlama töreninde havaya açtığı ateş sonucunda 5 yaşındaki akrabasının ölümüne, bir vatandaşın da yaralanmasına neden olan kişiye 25 yıl hapis cezası verildi. 
 
4 Ağustos 2015 tarihinde, Ankara’ya askere gidecek A.Ş. isimli genç için Karaelbistan Mahallesi çıkışında organize edilen uğurlama töreninde silahla havaya ateş açılmış, silahlardan çıkan kurşunlardan birisi 5 yaşındaki Efsanur Şahin isimli çocuğa ve 28 yaşındaki Yemliha E. isimli vatandaşa isabet etmişti. Ağır yaralanan 5 yaşındaki Efsanur, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.
Elbistan Kaymakamlığı’nın organizesinde resmi kurum amirleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların katılımı ile oluşturulan Düğünlerde Silaha Hayır Platformu’nun ilk toplantısını yaptığı günün akşamında meydana gelen olayla ilgili olarak tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilen M.Ş. hakkında, olası kastla adam öldürmek suçundan dava açıldı. M.Ş., tutuklu bulunduğu yaklaşık 6 ay sonunda 3 kez hakim karşısına çıktı. Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3. duruşmasında karar verildi. Mahkeme, M.Ş.’nin olayı ruhsatsız silahla gerçekleştirdiğini de göz önünde bulundurarak olası kastla adam öldürmek suçundan 25 yıl hapisle cezalandırılması yönünde karar verdi. 5 yaşındaki akrabası Efsanur Şahin’in ölümüne sebep olan M.Ş. için verilen cezada en üst hadde yaklaşıldığı öğrenildi. İHA

Editör: Mahmut Beyaz