Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü bağımlılıkla mücadele konusunda kararlı.
Aile hekimlerin bulundukları bölgelerde madde bağımlılığını önlemesi amacıyla eğitim seminerleri devam ediyor.

Uyuşturucu İle Mücadele Acil Eylem Planı ve Ulusal Tütün Kontrol Programı Eylem Planı kapsamında çalışmalar devam ediyor. Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, temel sorumluluklardan bir tanesi olan birinci basamak sağlık hizmetleri bu alanda güçlendirildi. Bu doğrultuda aile hekimlerine eğitim vermeleri için illerden görevlendirilen personel başkanlığı tarafından gerek teknik kapasitelerinin gerekse eğitim becerilerinin artırılması amacıyla eğitici eğitimi verildi. Alınan 5 günlük bu eğitim doğrultusunda ilgili personel tarafından kendi ilinde görev yapan aile hekimlerine yönelik bağımlılıkla mücadele eğitimlerinin verilmesine talep edildi.
Bu doğrultuda Kahramanmaraş'ta görev yapan aile hekimlerine bağımlılıkla mücadele konusu kapsamında çeşitli konu başlıklarını içeren eğitime aile hekimlerinin yanında İlçe TSM başkanlarımızın ve konuyla ilgilenen personellerin de katılımı sağlandı.
Eğitime; Necip Fazıl Şehir Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Mehmet Enver Analan, KSÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkan Vekili Doç. Dr. Mustafa Haki Sucaklı, Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürlüğü Uzm. Dr. Ayça Şafak Tekin ve Akıl ve Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Psikolog Oya Birsen eğitimci olarak katıldı.






Haber: Şenol Güneş
Editör: Mahmut Beyaz