Günümüzde oldukça bilindik dolandırıcılık yöntemleri olan ‘Çekilişe hak kazandınız’, ‘Savcıyım, hâkimim, polisim’ gibi numaralarla vatandaşları dolandıran şebekenin oyununu Kahramanmaraş polisi bozdu. Azerbaycan Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren çeşitli bankaların ATM’lerinden aynı kişiler tarafından sürekli para çekildiği ihbarını alan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesici ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri il merkezinde bulunan 3 şahsı dar alan çalışmasıyla verilen eşkâl üzerine tespit etti. Ekipler, şahısları yakalamak için operasyon düzenlerken, polisi fark eden şüpheliler kaçmaya başladı. Kısa süreli kovalamaca sonucu 3 şahıs kıskıvrak yakalandı.

YAKALANAN ŞÜPHELİLER, ŞEBEKENİN AKIL ALMAZ TAKTİĞİNİ ANLATTI
Detaylı incelenmek üzere getirildikleri emniyette suçlarını itiraf eden M.E.I. (21), M.B (21) ve C.B. (43) dolandırıcıların akıl almaz taktileriyle ilgili bilgiler verdi. Örgüt merkezinin Kahramanmaraş’ta olmadığını kendilerinin Kahramanmaraş’ta dolandırıcılık örgütü tarafından maaş ve primle çalıştırıldığını belirten dolandırıcılar, mağdurların paralarını çekilerek dolandırıcıların verdikleri İBAN’a EFT ve hızlı para yatırma işlemiyle yaptıklarını itiraf etti. Ayrıca örgüt merkezinden telefon yoluyla dolandırılan vatandaşlardan da para veya ziynet eşyası almak için örgüt merkezinin yönlendirmesiyle kendilerinin gidip aldığı, her ilde maaş ve primle eleman temin eden örgüt, kendilerine ait yazılımla kimseye yakalanmadan haberleştiği belirlendi.

ÜZERLERİNDEN 13 FARKLI BANKA KARTI ÇIKTI
Kahramanmaraş’ta maaşlı ve primli çalışan örgüt mensuplarının yapılan üst aramasında 7 adet farklı markalarda telefon, 13 adet farklı bankalara ait banka kartı ve 7 bin 740 TL nakit para çıktı. Kendilerine ait geliştirdikleri yazılımla polisten kaçmayı planlayan örgüt mensupları, Kahramanmaraş Emniyetinin titiz çalışmasıyla tüm bağlantıları belirlendi. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Editör: Mahmut Beyaz