YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemleri hem e-devlet üzerinden hem de üniversitelerden yapılmaya başladı. Kayıt işlemlerinin başlamasının ardından ise öğrenciler kazandıkları üniversitelere kayıt olmak için tatlı bir telaş içerisine girdi. İlk günden öğrenciler hem kayıt yaptırmak hem de kazandıkları üniversitelerini tanımak için gezmeye geliyor. Üniversite kampüsüne giren öğrencileri ise ilk olarak Emniyet mensupları karşılıyor. Eğitim kampüsleri içerisinde öğrencilerin güvenli bir eğitim görmeleri için yoğun bir şekilde çalışan Emniyet mensupları, 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi öncesinde çalışmalarını artırdı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan stantta öğrencilere hem kentle ilgili bilgiler veriliyor hem de karşılaşabilecekleri sorunlar için ne yapmaları gerektiğini anlatıyor. KSÜ Avşar Kampüsü’nde kurulan stantta öğrencilere bilgiler veren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yücel Kayadelen, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde güvenli ve huzurlu bir dönem geçirmek için çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Kayadelen ayrıca geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan Narkomobil uygulaması hakkında da bilgiler verdi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRİYORUZ”

Stant açmalarındaki amacın öğrencilerin yanında olduklarını göstermek olduğunu anlatan Kayadelen, “Bugün biliyorsunuz üniversitemizde kayıt dönemi başladı. Buradaki amacımız, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin 2018-2019 yılı eğitim-öğretim dönemini güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirmesini sağlamak. Bizler üniversite gençliğine önem veriyoruz, o yüzden de bu gençliğin üniversitemizdeki yıllarını güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirmesini istiyoruz. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak bu standımızı kurduk, bunun yanı sıra dönem içerisinde tüm tedbirleri de alacağız, almaya başladık. Şuan dan itibaren kötü niyetli, art niyetli insanların gençliğimize zarar vermesini istemiyoruz. Hem Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü hem de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak diğer birimlerimizle stant açtık. Buradaki amacımız terör olarak biz polislerin öğrencilerimizin yanında olduğunu göstermek, hem de onların yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Tabi ki terör örgütlerinin de bu tip yerlerdi bir oluşumunu değerlendirirsek eğer öğrencilerimizin ne yapması gerektiği şeklinde bilgilendirme broşürleri yaptık. Onlara yol göstermeye çalışıyoruz, onların yanında olduğumuzu göstereceğiz. Asla bu eğitim kurumlarında kötü niyetli veya devletimize ve hükümetimize karşı yapılacak herhangi bir olumsuz düşünceye asla izin vermek istemiyoruz” dedi.

HUZURU BOZACAK OLUŞUMLARA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Eğitim ve öğretimin huzurunu bozabilecek oluşumlara asla izin vermeyeceklerini belirten Kayadelen, “Bunun yanında Narkotik timlerimizi de kurduk, burada görev alacaklar. Seminerler vermeye başladık, geçen yıl vermiştik, bu yıl da vereceğiz. Narkomobil hattımızı da kurduk biliyorsunuz, bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Burada öğrencilerimizi hem narkotik konusunda bilgilendiriyoruz hem de bir sıkıntıları, bir dertleri olduğu zaman özellikle narkotik maddeyle ilgili gördüklerini bize iletebilmesi için narkomobil hattımızı kurduk. Buradan tekrar etmek isterim, akılda kalacak bir numaradır 0552 155 46 46. Biz görevimizin başındayız, bu saatten itibaren de hem terör hem de narkotik suçlarla ilgili de gerekli tedbirlerimizi aldık. Aynı zamanda burada bilgilendirmemizi de yapacağız. Çalışmalarımız devam edecek, buradaki eğitim-öğretimin huzurunu bozabilecek oluşuma asla izin vermeyeceğiz. Bundan sonraki amacımız bu. Tüm vatandaşlarımıza ve öğrencilerimizin ailelerine sesleniyoruz, rahat olsunlar hiçbir zaman olumsuz düşünmesinler, yeter ki bize gördüklerini, bildiklerini, duyduklarını iletsinler. Biz görevimizin başındayız ve bunlara asla fırsat vermeyeceğiz. Bu insanların peşindeyiz” şeklinde konuştu.

NARKOMOBİL’DEN ÖNEMLİ BİLGİLER ALIYORUZ”

Geçtiğimiz yıl kurulan Narkomobil hattı hakkında bilgiler de veren Kayadelen, “Narkomobil şuan da iyi durumda, önemli bilgiler alıyoruz. Zaten biz Emniyet Teşkilatı olarak tabi ki belli imkanlarımız var ama çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Asla olumsuz oluşumlara, suç unsurlarına izin vermek istemiyoruz. Tabi ki her yerde olma imkanımız yok. Vatandaşlarımız sağ olsunlar her zaman yanımızda, hissediyoruz ve güçlü hissediyoruz. Bu Narkomobil telefon hattımızla da biliyorsunuz vatandaşlarımızı 155, Cimer gibi veya internet ortamında bildiriliyor. Ama ana amacımız direkt bizim bu konuda uzman arkadaşlarımıza 7 gün 24 saat ulaşmasıydı. Şuan da da güzel bir dönüş var, vatandaşlarımızdan. Devamında da önemli olaylar yakaladık, geri dönüşümlerimizi yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mustafa Kılınç)

Editör: Mahmut Beyaz