46 gün önce Elbistan ilçesinden Kahramanmaraş’a geldikleri sırada bir tartışma yaşayan Kaybet ailesinin 29 yaşındaki kızları Fatma Esenceli iki çocuğunu da alarak şehri terk etti. O günden sonra gözlerindeki yaş kurumayan 75 yaşındaki Fatma Kaybet, kızının ve torunlarının bulunmasını bekliyor. 10 yıl önce eşi rahmetli olan ve o yıldan sonra hayatlarında hiçbirşey doğru gitmeyen Kaybet ailesinin başına birde kızlarının evi terk etmesi eklendi.

İKİ TORUNUNU EVLATLIK VERMEK ZORUNDA KALDI

Babalarının vefatından sonra maddi sıkıntılar çeken Kaybet ailesi, 29 yaşındaki kızlarının iki çocuğunu, evlatları olmayan yan komşularını verdi. Kızlarının çocuklarını vermesinden ötürü 29 yaşındaki Zeynep Esence’linin psikolojisi bozulmaya başladı. İkinci bir evlilik geçiren Zeynep Esence’linin bu evliliğinden ise 2 çocuğu daha oldu.

MADDİ SIKINTILARI ÇIKTI

Ailenin en küçüğü olan Eren Kaybet’in annesine sahip çıkması ile birlikte aile tekrar Kahramanmaraş’a dönme kararı aldı. Şehre taşındıkları gün, Zeynep Esenceli, ailesi ile tartışarak şehri terk etti. Hayatları kabusa dönen Kaybet ailesi ise kızlarından gelecek bir haberi bekliyor.

ANNEMİN BAŞIMA BİŞEY GELMESİNDEN ÇOK KORKUYORUM

Konu hakkında Manşet Gazetesinden Mustafa Kılınç ve Türkoğlu Haber Gazetesinden Ahmet Güneçıkan’a açıklamalarda bulanan 27 yaşındaki Eren Kaybet, annesine bişey olmasından korktuğunu söyledi. Annesinin daha önce iki kere anjiyo ameliyatı geçirdiğini belirten Eren Kaybet: “Geçen ay Elbistan’dan Kahramanmaraş’a geldik. Ben ev aramaya çıktığım zaman ablam annem ile tartışıp, iki yeğenimi gidiyor. Ablamın psikolojik rahatsızlığı var. bir anlık sinir ile annemin yanından ayrılıyor. 45 gündür ablamdan haber alamıyoruz. Bütün kurum kuruluşları araştırdık hiçbir haber alamadık. Annemin yaşı 75 daha önce iki kere kalbinden anjiyo olmuştu. Şeker, tansiyon hastalığı var. 45 gündür annemi bırakıp bir yere gidemiyorum. 45 gündür çalışmıyorum. Ev kirası, elektrik, su üst üste bindi. Elimden birşey gelmiyor. Bakacak kimsede yok şu anda. Kalpten anjiyo oldu. 2 gün önce rahatsızlandı. Ablamı bulamamamızın üzüntüsü ile de sürekli rahatsızlanıyor. Annemin başına bişey gelmesinden çok korkuyorum”

CİĞERİM YANIYOR

Torunları ve kızı evi terk edince iyiden iyiye hastalanan Fatma Kaybet’in kulağı gelecek iyi bir haberi bekliyor. Maddi sıkıntılarının yanı sıra kalp, şeker, tansiyon hastalığı bulanan Fatma Kaybet, kızından iyi bir haber gelmesini dört gözle bekliyor. Oğlunun yardımı ile hayatta tutunan Fatma Kaybet, torunlarının elinde kalan tek resmine bakarak, ağıtlar yakıyor. Her gün ağlamaktan göz pınarları kuruyan Fatma Kaybet, yetkililerden yardım istiyor. Fatma

GECE UYUYAMIYORUM

Kaybet şöyle konuştu: “Yüreğim yanıyor, ciğerim yanıyor. Ne anlatayım ki. Perişanlığımı görüyorsunuz. Bir yere inemiyorum, çıkamıyorum. 46 gün önce kızım kayboldu. Yetkililerden yardım bekliyorum. Başvurduğum kurumlardan bana bulursak haber ederiz dediler. Ne haber var ne başka bişey? 46 gündür kızım bana bile ulaşmadı. Telefonu da yok. Hiç aklımdan çıkmıyor. Gece uyuyamıyorum, gündüz duramıyorum. Çocuğumun yerini bileyim. Rahat olduğunu bileyim. Nerde olduğunu bileyim. Bana yardım edin. Allah kimsenin çocuğunun başına vermesin. Acısını görmeyin. Allah veriyorsa ana baba ile versin. Vermiyorsa hiç vermesin. Öldürdü hasreti bu iki torunumun beni. Kızımın iki çocuğunu evlatlık verdik, çocuğun aylığı yok, günlüğü yok, bakamıyor. Çocukları evlatlık verdik. 11 yaşında birisi 12 yaşında birisi.

ALLAH KİMSEYE GÖSTERMESİN

Pisikolojik sorunları var. Adana’ya gönderdik, hastaya refakat için birinin yanında durması gerekiyormuş. Bakan kimse yok. Nasıl gidip dursun. Burada ilaç kullanıyordu. Az bir şey rahatlıyordu. Ama yine tekrar başlıyordu. Kızım 29 yaşına girdi. Allah kimseye göstermesin. Bana gösterdi Allah’ım, düşmanımın evladına bile göstermesin.

EMNİYET KAYNAKLARI: KIZ BULUNDU

Öte yandan Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere göre 29 yaşındaki Zeynep Esence’linin bulunduğu, ailesi ile görüşmek istemediği bildirildi.

Editör: Mahmut Beyaz