Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa ilçesinde bulunan Geçitkale Havaalanı yakınlarında eğitim uçağı düştü. Saat 12.50 sularında düşen eğitim uçağında bulunan 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.
KKTC Hava Sporları Federasyonuna ait eğitim uçağının eğitim uçuşu yaptığı esnada henüz tespit edilemeyen bir nedenle Geçitkale Havaalanı pisti yakınlarında düştüğü belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

KKTC Başbakanı Tatar'dan düşen uçakla ilgili ilk açıklama

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Geçitkale bölgesinde düşen eğitim uçağı ile ilgili yaptığı ilk açıklamada, "Eğitim uçağının düşmesi sonucu iki kardeşimizi kaybettiğimizi üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum" dedi.

Gazimağusa ilçesinde bulunan Geçitkale Havaalanı yakınında düşen eğitim uçağı ile ilgili açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, "Geçitkale Havaalanı üzerinde bir eğitim uçağının düşmesi sonucu iki kardeşimizi kaybettiğimizi üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Ölenlere Allah'tan rahmet, sevenlerine, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum" dedi.

Eğitim uçağında hayatını kaybedenlerin isimleri belirlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa ilçesinde bulunan Geçitkale Havaalanı'nda eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden 2 kişinin kimlikleri belirlendi. Açıklamada Hakan Çetinkaya ve Serkan Özcezarlı'nın hayatlarını kaybettiği belirtildi.

Polisin düşen uçakla ilgili incelemesi devam ediyor.

Editör: Mahmut Beyaz