Yaklaşık 1 hafta önce Kahramanmaraş’ın en işlek caddesinde kızını rahatsız eden Tamer Çetin’i vuran Kadir Işık, polis ekiplerince yakalanmış ve zanlı Işık, kendisinin canını yakanın canını yaktığını Cumhurbaşkanından ise fa konusunda yardım istemişti. Önceki gün haber merkezimize gelen bir mesajda ise Tamer Çetin’in baba Kadir Işık’a gönderdiği mesaj ulaştı. Mesajda: “Şikayet ettiğin kağıtları saklıyorum, ben o kağıtları nerede ne zaman kullanacağımı çok iyi biliyorum. Kızının leşini şikayet kağıtları ile üstünü örteceğim, sende ettiğin işleyenleri tekrar gözden geçirirsin. Bu davanın kararını ben açıklayacağım. Kazanmayı unut, senden kızının canını alacağım. Dünya kadar paran olsa bile kızını geri getiremeyeceksin” denildiği öne sürüldü.

1 YIL DEVAM ETMİŞ

Öte yandan Kadir Işık’ın üniversite okuyan kızının Tamer Çetin ile tanıştığı tanışmanın uzun sürmemesi üzerine Çetin’in duruma çok bozulduğu ve bunun üzerine genç kızı 1 yıl boyunca ailesi ile birlikte rahatsız ettiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI BENİ AFFETSİN

Sağlık kontrolünün tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edildiği sırada basın mensuplarına seslenen Kadir I., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dosyasını inceleyerek affetmesini istedi. Daha önce Tamer Çetin'i gerekli mercilere şikayet ettiğini dile getiren Kadir I., “Türkiye’de adalet sisteminin sıfır olduğunu ben bu olay başıma gelince öğrendim. Cumhurbaşkanı beni affetsin, dosyamı incelesin benim bir suçum yok, bu işten kurtulmak için adliyeleri yol tuttum ben. Allah rızası için, benim elime kelepçe takılıyorsa ben bu devlete hakkımı helal etmiyorum. Bu olayın geleceğini BİMER’e kadar yazdım, şikayet ettim, Cumhurbaşkanımıza şikayet ettim. Savcılık hiçbir şey yapmadı” ifadelerini kullandı.

OLAY TÜM DETAYLARI İLE NASIL OLMUŞTU?

Kahramanmaraş’ta sabah saatlerinde bir lokantada meydana gelen silahla yaralama olayının aslı ortayla çıktı. Vurulan kişinin İstanbul’dan geldiği ve vuran kişinin kızı ile bir ilişkisinin olduğu, kızın ret cevabı verip olayı hukuka taşımasına bile aldırmadan kızı sürekli rahatsız ettiği ortaya çıktı.

Görenlerin şoka girdiği olayların aslı bir bir gün yüzüne çıktı. İddialara göre, lokantada vurulan Tamer Ç., (35) sosyal medya üzerinden Kahramanmaraşlı bir kız ile tanışarak niyetinin ciddi olduğunu ve evlenmek istediğini söyledi. İkili kısa zaman içerisinde samimi olarak telefon numaralarını alıp ilişkilerini bu şekilde sürdürmeye başladı. Tamer Ç., tanıştığı kızla samimi olduğunu göstermek için İstanbul’dan Kahramanmaraş’a gelerek ilk kez yüz yüze görüştüler. Görüşme esnasında Tamer Ç’nin tuhaf hareketler yapmasından şüphelenen ve konuşmasının da yüz yüze değişmesi üzerine kız buluştuğu yeri terk etti.

1 YILDIR MESAJ ATMIŞ

Görüşmenin kesilmesi üzerine çılgına dönen Tamer Ç., kızın sosyal medya hesaplarına bir süre daha yazmaya devam ederken, bu sefer sosyal medya üzerinden ve normal mesajlardan tehditler savurmaya başladı. Bununla yetinmeyen Tamer Ç., kızın ailesini ve arkadaşlarına mesajlar atmaya başladı. Mesajların kesilmemesi üzerine kız, babası 46 yaşındaki Kadir I., durumu anlattı. Bunun üzerine kızı ile savcılığa giden baba suç duyurusunda bulundu.

TEHDİTLER DEVAM ETTİ

Sosyal medyayı çok iyi kullanan Tamer Ç., 1 yıl boyunca ara ara Kahramanmaraş’a gelerek kendine ret cevabı veren kızı takip etmeye başladı. Kimsenin haberi olmaması için sürekli şehir içinde hareketli gezen Tamer Ç., gittikten sonra kızın ve babasının Facebook’unda ki tüm arkadaşlarına mesajlar atarak “Şehre geldiğini ve bu işin kötü olacağını” söylediği öne sürüldü.

AYNI OTELDE KALIYORMUŞ

Kahramanmaraş’a 1 yıl boyunca farklı aralıklarla gelen Tamer Ç., hep aynı otelde kaldığı ve kızın evinin yakınlarında sürekli gezdiği, kızın mahallesinde bulanan tüm esnafların isimlerini numaralarını da bulduğu ve bulduğu numaralara sürekli mesajlar attığı öne sürüldü.

BUGÜN KONUŞMAK İÇİN GİTMİŞ

Kızın babası 46 yaşındaki Kadir I., kente gelen ve yine çevre esnafa mesaj atan Tamer Ç’yi arayarak görüşmek istedi. İkili bunun üzerine kentin en işlek caddesi olan Trabzon Bulvarında buluştu. İkilinin konuşması yine iddialara göre Tamer Ç’nin ileri geri konuşması ile kavgaya dönüştü. Ailesinin ve kendinin sürekli rahatsız edilmesine dayanamayan baba Kadir I., Tamer Ç’ye 5 el ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Tamer Ç’ye çekiç ile de darbeler indiren baba Kadir I’yı çevre sakinleri ve özel hareket polisleri tarafından etkisiz hale getirdi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Tamer Ç., ise olay yerine gelen ambulansla Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı. Baba Kadir I., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri tarafından göz altına alınırken, Tamer Ç’nin kız arkadaşını rahatsız ettiği suç duyurularını da ulaştığı bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Derleyen: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz