Olay, 58 yaşındaki bakkal Metin Bilgiç’in kayıp müracaatı ile başladı. Bilgiç, oğlu 30 yaşındaki Muhammed Mustafa Bilgiç’in 20 Kasım 2017 günü evden çıktığını ve bir daha haber alamadığını polise bildirdi. Bekâr olduğu anlaşılan kayıp şahısla ilgili polis tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, yapılan araştırmada Muhammed Mustafa'nın kaybolmadan bir gün önce sabıkalı bazı şahıslarla dolaştığı ve Narlı Beldesi’nde alkol aldığını tespit etti. Bu gelişme üzerine 40 yaşındaki Orhan A., 32 yaşındaki Duygu A, 31 yaşındaki ve 39 yaşındaki Lütfü Y. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların sorgusu neticesinde kayıp şahsın cinayete kurban gittiği tespit edildi. Cinayeti tespit eden polis ekipleri, olayın meydana geldiği Gedemen Mahallesi’nde ağaçlık bölgede 2 gün boyunca ceset aradı. Aralıksız süren çalışmalar neticesinde aranan ceset bir dere yatağında ağaçların arasında bulundu. Yok olmaya yüz tutmuş kemik halindeki ceset ağaçlık alandan güçlükle çıkartıldı.

"UZUN BİR SÜRE YOKUM, KAHRAMANMARAŞ’TAN GİDECEĞİM"
Gözaltında yapılan sorguda şüpheliler o gün kayıp şahıs Mustafa ile birlikte Narlı'da alkol aldıklarını, daha sonra Gedemen Mahallesi ormanlık alana geldiklerini, burada kayıp şahsı beraber geldikleri 40 yaşındaki Nurullah A.'nın bıçakladığını, kendilerinin de olay yerinden kaçtıklarını itiraf ettiler. Şüpheliler ayrıca, şahsın sürekli "Uzun bir süre yokum, Kahramanmaraş’tan gideceğim" dediğini, adana veya mersine gitmiş olabileceğini söyledikleri anlaşıldı. Şüphelilerin gösterdiği arazide ceset tüm aramalara rağmen bulunamadı.

ARALIKSIZ ARAZİ TARAMASI YAPILDI
Cinayet büroya bağlı polis ekipleri cesedin bir başka yere gömülme ve saklanma ihtimaline karşı 2 gün boyunca aralıksız arazi taraması yaptı. Polis ekiplerince yapılan arama devam ederken uzman bir cinayet polisi tarafından yok olmaya yüz tutmuş ve iskelet haline gelmiş ceset bir dere yatağında bulundu.

SORGULAMALAR DEVAM EDİYOR
Olayla ilgili soruşturma devam ederken, diğer şüpheliler tarafından şahsı bıçakladığı belirtilen Nurullah A. ve diğer şahıs Orhan A., Aksu kapalı cezaevinde tutuklu bulunuyor. Soruşturma kapsamında itirafların olduğu ve sorgulamanın devam ettiği bildirildi.

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz