Olay, dün gece Saat 22 sularında Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Şeyh Adil Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yalnız yaşayan 78 yaşındaki Hanife Akdişli,  ikametinde bıçaklanarak ve darp edilerek öldürülmüş vaziyette bulunmuştu. Yaşanan vahşi cinayet sonrası olay yerinde detaylı bir inceleme başlatan uzman polisler, kapıda zorlanma olmaması nedeniyle eve tanıdık birinin gelmiş olabileceğini değerlendirdi. Görgü tanığı olmayan olayla ilgili çalışma başlatan ekipler, olay yeri inceleme esnasında bahçede bekleyen kalabalık arasında hareketlerinden ve durumundan şüphelendiği, görüşme esnasında çelişkili beyanlarda bulanan ölen kadının yeğeni olduğu öğrenilen Bünyamin Mahsereci’yi takibe aldı.

POLİSLERİ YANLIŞ YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞTI!

Polisleri, “Teyzemin alt komşusu Suriyeli kiracıları ile arası kötüydü, cinayeti onlar yapmıştır” şeklinde yanlış yönlendirme yapmaya çalışan öldürülen kadının öz yeğeni 44 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası Bünyamin Mahsereci ilk olarak detaylı sorguya alındı. Şüpheli ilk başta suçlamayı kabul etmezken, ekipler zanlının evinde arama yaptı. Zanlının evinde kanlı elbise ve evinin bahçesinde kanlı bıçak ele geçirilirken, delillerin görüldüğünü anlayan zanlı, suçunu itiraf etti.

“ÖLDÜRDÜKTEN SONRA EVİME GİDİP DUŞ ALDIM...”

Sorgusunda olaydan bir gün önce teyzesinden borç para aldığını belirten katil zanlısı, “Teyzem bana olaydan bir gün önce 100 TL para vermişti. Olay günü de uğradım. Evde aramızda tartışma çıktı. Teyzemi önce darp ettim, sonra bıçaklayarak öldürüp olay yerinden kaçtım. Kendi evime gidip duş alıp bekledim. Sonra olay yerine tekrar gittim. Orda bulunan kalabalığı yanlış yere yönlendirmek için Suriyeliler yapmıştır, teyzemin Suriyeli kiracıları ile arası iyi değildi, bana sürekli onlarla kavga ediyorum diyordu diye yön verdim. Yalan söyleyerek olayı yönlendirmek istedim” dedi. Şüphelinin olay yerinde tabutun yanından ayrılmadığı, sürekli olay yerinde kalabalık arasında bulunduğu ve aile yakınları ile görüştüğü de belirlendi. Yakalanarak gözaltına alınan ve Emniyet’te işlemleri tamamlanan Bünyamin Mahsereci, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim Ek Binası’nda alınan doktor raporunun ardından Adliye’ye sev edildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz