Kahramanmaraş’ta yokuş aşağı kayan kamyon 6 otomobili biçti, bir inşaatın bekçi kulübesine çarparak durabildi. Kaza sırasında otomobillerde ve bekçi kulübesinde kimsenin olmaması olası bir facianın önüne geçti.

Kahramanmaraş’ta park halindeyken yokuş aşağı kayan kamyon, park halindeki 6 otomobili biçmesinin ardından bir inşaatın bekçi kulübesine çarparak ancak durabildi. Kazada, park halindeki otomobillerde ve bekçi kulübesinde kimsenin olmaması olası bir felaketin önüne geçti.

Kaza, Onikişubat ilçesine bağlı Haydarbey Mahallesi Genç Osman Caddesi üzerinde meydana geldi. Ahmet Gök kullandığı 46 BM 886 plakalı kamyonu park etti. Sürücünün araçtan inmesinin ardından bir süre sonra yokuş aşağı hareket eden kamyon, 800 metre sürüklendi. Bu mesafede park halindeki 6 otomobili ve yol üzerinde yer alan ağaçları biçen kamyon, yolunun sonunda yer alan bir inşaatın bekçi kulübesine çarparak durabildi.

Kaza sırasında kamyonda, otomobillerde ve bekçi kulübesinde kimsenin olmaması can kaybının önüne geçti.

Kazayı göre vatandaşlar, park halinde olan kamyonun bir anda hareket ettiğini ve sürüklenmeye başladığını ifade ederek, park halinde araçları ve bekçi kulübesini ezdiğini söyledi.

Kamyonun park halinde iken imdat firenin boşaldığını ifade eden sürücü Ahmet Gök ise, “Araç park halinde iken imdat fireni boşa çıkıyor. Ondan sonra kaymaya başlıyor. Sonra birkaç arabaya çarpıyor, karşı tarafa geçiyor ve konteynere çarparak duruyor. Kazanın neden kaynaklandığını bilmiyoruz. Aracı sanayiye çektikten sonra bir sonuca ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen araçlar çekicilerle bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekilirken, yerinden sökülen ağaçlar ve etrafa saçılan parçalar belediye ekipleri tarafından temizlendi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. İHA

Editör: Mahmut Beyaz