1980 yılında Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde doğan ve Tıp eğitimini Çukurova Üniversitesinde, uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesinde alan Alper Keten, 2012 yılında Kahramanmaraş’ta adli tıp şube müdürü olarak göreve başlamıştı. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Kahramanmaraş'tan CHP'den milletvekili adayı listesine giren Keten, Milletvekili seçilemeyince Hacettepe Üniversitesi'nde görev yapmaya başladı. Keten, FETÖ kapsamında 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilmişti. Sabah Gazetesinden Nazif Karaman’ın haberine göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı olan Alper Keten’in kendisi ve firari örgüt imamı Tahir Metin Pişkin'i partiye sızdırma girişiminde bulunduğu FETÖ itirafçısı olan Metin Kılıç’ın itiraflarıyla ortaya çıktı.

Sabah Gazetesinde yer alan haber şu şekilde: FETÖ itirafçısı olan Metin Kılıç, darbe girişiminden önce siyaseti dizayn etmek isteyen örgütün faaliyetlerini bir bir itiraf etti. Darbe girişimi öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlarından Alper Keten'in, kendisi ve firari örgüt imamı Tahir Metin Pişkin'i partiye sızdırma girişiminde bulunduğunu itiraf etti. Alper Keten; Fatih Gürsul ve Murat Aksoy'dan sonra Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cü çıkan üçüncü danışmanı oldu.

.Sabah Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı belgeye göre, Hamit kod Eyüp Ruşen Heybet isimli FETÖimamı, Alper Keten ile irtibat kurup örgütten partiye sızmaları sağlamak üzere faaliyette bulundu. Darbe girişiminin hemen öncesine denk gelen bu olaya ilişkin detaylar ortaya çıktı.

'EŞİN BİLE BİLMEYECEK'
FETÖ şüphelisi itirafçı Metin Kılıç, Ağrı KOM Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadede "Darbe teşebbüsünden bir buçuk ay önce o dönemde 'İstişare abisi' olan Hamit kod adlı Eyüp Ruşen Heybet isimli kişi beni Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sıhhiye Kampüsü'nde yer alan kafeye davet etti. Daha önceden Eyüp Ruşen Heybet bana, "Seni biriyle tanıştıracağım ama bu görüştüğün kişiyi ve konuyu eşin bile bilmeyecek" demişti. Heybet beni Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nda görev yapan Yrd. Doç. Dr. Alper Keten ile görüştürdü. CHP'de parti meclisi üyesi ve Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı olan Keten bilgilerimi alarak beni CHP'de bir konuma düşündüğünü söyledi. Ayrıca Tahir Metin Pişkin'in de bir partide bir konuma yerleştirilmek istendiğini biliyordum. Pişkin, darbe girişiminden bir buçuk yıl sonra eşi Rabia Pişkin gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra ailesiyle Gürcistan'a kaçtı. Whatsapp'tan bana "Sen de çıkmak istersen böyle bir yol izleyebilirsin' dedi. 1-2 ay sonra oradaki ABD Büyükelçiliği'nden vize alarak Amerika'ya geçti. Pişkin asker imamı olduğunu söylemişti." dedi..

HACETTEPE'DEN ATILDI
2016'da FETÖ iltisakı gerekçesiyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevine son verilen Keten, K.Maraş'ta CHP'den milletvekilliği adayı olmuş, Kılıçdaroğlu tarafından Bilim Platformu listesinden yönetime taşındı.

HAPİS CEZASI ALDILAR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından İstanbul Üniversitesi eski öğretim üyesi Fatih Gürsul, ByLock kullanıcısı çıkmış, hakkında açılan davada örgüt üyeliğinden 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yine Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından Murat Aksoy, örgütün medya yapılanması davasında 2 yıl 1 ay hapis cezası almıştı. Aksoy, Eylül 2015'te Halk TV'de çıktığı programda açık açık darbe çığırtkanlığı yapmıştı.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Editör: Mahmut Beyaz