Olay, dün gece saatlerinde Dulkadiroğlu İlçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fabrikada işçi olarak çalışan Murat Firdevsoğlu, daha önce boşandığı eşi olan ve yeniden birlikte yaşamaya başladığı Hatice T., ile birlikte otomobiliyle seyir halinde iken Yavuz Selim Mahallesi’ne geldiği esnada otomobili arıza yaptı. Arızayı gidermek için araç dışına çıkan Firdevsoğlu, bu esnada kimliği belirsiz kişi tarafından saldırıya uğrayıp bıçaklanarak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine giden polis ve 112 ekipleri, bir otomobilin yanında ağlayan bayan ve otomobil önünde kanlar içinde yatan bir şahsı gördü. 11 yerinden bıçaklanan fabrika işçisi Murat Firdevsoğlu, ambulans tarafından sevk edildiği şehir hastanesinde hayatını kaybetti. Yaşanan olay sonrası Asayiş Şubeye bağlı cinayet büro ekipleri, olayın şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı.

KARANLIKTA KİMSEYİ NET GÖREMEDİM DEDİ AMA…

Olay yerinde kriz geçiren ve ağlayan Hatice T'nin,(34) ölen şahsın boşandığı eşi olduğu ve halen beraber yaşamaya devam ettikleri öğrenildi. Hatice T, olay yerinde polis ekiplerine, "Aracı ben kullanıyordum, eşimi çalıştığı fabrikaya bırakacaktım, aracımız burada arıza yaptı, eşim araç dışına çıkınca saldırıya uğradı. Çevreden yardım istedim. Karanlıkta kimseyi net göremedim" dedi.

POLİS İNANMADI

Bunun üzerine Cinayet ekipleri, inandırıcı bulmadığı kadını ve kadının yeğeni Mehmet T.'yi gözaltına aldı. Şüpheli Mehmet T., Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yapılan sorguda olayı itiraf etti. Halası ve eniştesi ile birlikte aynı ikamette kalan 23 yaşındaki fabrika işçisi Mehmet T. hakkında, özel iddialarda bulunduğu eniştesini öldürmek için plan yaptığını, sonrasında ise Kanuni Mahallesi’ndeki  evin önünde aracın bijon başlığını gevşettiğini, güzergah üzerinde arazide bekleyerek aracın arıza vermesini beklediğini itiraf etti. Aracın karanlık bir yere geldiğinde planladığı gibi arıza verdiğini anlatan Mehmet T., kar maskesi ve eldivenle eniştesini bıçakladığını, bu esnada eniştesinin gaz spreyi ile karşılık vermeye çalıştığını söyledi. Mehmet T., olayı halası ile birlikte planladıklarını da ifadesinde anlattı.

"CİNAYET İŞLEYECEĞİNİ BANA SÖYLEDİ”

Şahsın evindeki olay bıçağına ve kıyafetlere el konuldu. Şüpheli kadın ise, "cinayet işleyeceğini bana söyledi, haberim vardı, engel olamadım, ben plan yapmadım" dedi.

Gözaltına alınan ve emniyette işlemleri tamamlanan 2 şüpheli Yörük Selim Devlet Hastanesi’nde alınan doktor raporunun ardından adliyeye sevk edildi.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz