Olay, Dulkadiroğlu İlçesi Yavuz Selim Mahallesinde bulunan özel bir hastanenin yakınındaki parkta meydana geldi. İddiaya göre parkta oyun oynayan ve şakalaşan çocuklar ellerindeki patlayıcı maytabı yere attı. Bunun üzerine maytap bir anda patladı. Patlama sonrası Dermen Kılıç (16), Engincan Konuçbasu (17), Mete Bağlamacı (8) ile Akıncan Yıldırım (8) yaralandı. Patlama sesini duyanların ihbar üzerine sesini duyanların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere götürüldü. Ellerinden ve yüzünden yaralanan Demirhan Kılıç, Necip fazıl Şehir Hastanesi Plastik Cerrahi bölümünde tedavi altına alınırken, diğer 3 yaralı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

BOMBA UZMANI İNCELEME YAPTI
Olayın ardından parka bomba uzmanı sevk edildi. Uzman, olay yeri inceleme ekibiyle birlikte patlamanın olduğu yerde ve çevresinde uzun süre inceleme yaptı. Olay yerinde bulunan parçalar incelenmek üzere emniyete götürülürken, ilk incelemede patlamanın torpilden Yapılan incelemede patlamaya çocukların oynadığı torpilin neden olduğu değerlendiriliyor.

"GÜM DİYE BİR SES GELİNCE HERKES DAĞILDI"
Yaralananlardan Engincan Konuçbasu, patlama sırasında parkta Mete Bağlamacı ve Akın Yıldırım ile oyun oynarken meydana geldiğini belirterek, "Güm diye bir ses gelince herkes dağıldı. Patlamada ben yeğenlerim yaralandık. Neyin patladığını bilmiyoruz arkamız dönük olduğu için görmedik. Neyin patladığına dair bir şey bilmiyoruz. Ben kendimi hastaneye zor attım kanamam olduğu için, direk hastaneye geldim" diye konuştu. Mete Bağlamacı da "Oynarken bom diye bir ses geldi, ayağımı sıyırdı. Kaçıyordum ben baktım kan içinde ellerim. Daha sonra ambulansla hastaneye getirdiler bizi" dedi. Çocuklar, polisler tarafından eve götürüldü.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz