İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Elbistan ilçesinde bir ikametin randevuevi olarak kullanıldığı yönünde ihbar aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, Ceyhan Mahallesi Devlet Hatun Caddesi üzerinde bir evde ikamet etmekte olan Gürcistan uyruklu Türk vatandaşı olan E.S. isimli kadını takibe aldı. Takibe aldığı süre içerisinde E.S.’nin ikametine müşteri olarak girip çıkan toplam 15 kişiye ara yakalama yaparak, bilgi alan ekipler, yeterli delile ulaşmasının akabinde Elbistan Sulh Ceza Hâkimliğinden arama el koyma ve yakalama kararı aldı.

İznin ardından operasyon başlatan polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması amacıyla Elbistan ilçe merkezinde 5, Afşin İlçesi’nde ise bir olmak üzere toplam 6 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında E.S, M.S., N.K., A.B., F.B., Z.A.K., A.A. ve S.Ç. olmak üzere toplam 8 şüpheli yakalandı. Öte yandan evlerde yapılan aramalarda 2 adet Pasaport, 4 bin 450 TL, fuhuş sırasında kullanılan materyaller, 1 adet fuhuş yapan bayan adına düzenlenmiş 90 bin TL yazılı senet, çok sayıda cep telefonu ve dijital materyaller ele geçirildi.

Şüphelilerden alınan ifadeler sonrası olaylara karıştığı tespit edilen Ö.Ç’de gözaltına alındı. 9 şüpheli için soruşturma devam ediyor.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz