Kent genelinde Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, kumar oynanan yerlere yaptığı şok baskınlarla kumar oynayanlara göz açtırmıyor. Bu kapsamda, Onikişubat İlçesi Yusuflar Mahallesi’nde bulunan bir ikametin çatı katında 4 şahıs kuş üzerine kumar oynarken suçüstü yakalandı. 4 şahsın ruhsatsız iş yerinde kuş üzerine kumar oynadıkları, oyun başı bir kuş değeri konulduğu, kaybedenin iş yeri sahibi olan şahsa kuşların parasını verdiği öğrenildi. İşyerinde toplam kumara konu edilen 100 adet kuş bulundu. Kumar oynayan şahıslara toplam 4 bin 900 TL para cezası yazılarak, ruhsatsız işyerinin kapama işlemi başlatıldı. İşyeri sahibine adlı işlem başlatıldı.

 Şeyh Adil caddesinde bulunan bir kahvehanede 4 şahıs iskambil kâğıtları ile kumar oynarken yakalandı. Kumara konu 330 TL paraya el konuldu. 4 bin 900 TL para cezası yazıldı. Şahıslara ve işyeri sahibine adlı işlem başlatıldı.

Egemenlik Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir kafede masada barbut tabir edilen kumar oyunu oynayan 2 şahıs yakalandı. Bin TL para, zar ve zar kovanı ele geçirildi. İşyeri sahibine adlı işlem başlatıldı. Şahıslara 2 bin 450 TL para cezası yazıldı. İşyerini kapama işlemi başlatıldı. Ayrıca İsmetpaşa ve Yenişehir Mahallelerinde de 2 ayrı işyeri kumar sebebiyle mühürlendi.

Editör: Mahmut Beyaz