Tüm dünyayı etkisi altına alan ve insanlarda da büyük panik oluşturan koronavirüs (COBİT-19) kapsamında özellikle sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan şahıslar Emniyet Müdürlüğü ekiplerince takip ediliyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin online takibi neticesinde sosyal medya hesaplarında asılsız koronavirüs paylaşımı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

İKİ YABANCI UYRUKLU ŞAHIS ÖLDÜ DİYEN KADIN ALINDI!

Sosyal medya sitelerinde Facebook’daki hesabında Kahramanmaraş'ta koronavirüsden iki yabancı uyruklu şahsın öldüğünü yazan G. H.O. (48) polis ekipleri tarafından telefonla çağrılarak sokakta gözaltına alındı. Türk Ceza Kanununun 213. Maddesine göre işlem yapılan kadın şüpheli, ifadesi sonrasında serbest bırakıldı.

KAHRAMANMARAŞ’TA TEST POZİTİF ÇIKTI DİYE PAYLAŞIM YAPTI!

Bir diğer sosyal medya platformu Twitter’da yabancı bir kelime ile açılmış ve kime ait olduğu anlaşılmayan hesaptan Kahramanmaraş'ta bir kişinin korona testinin pozitif çıktığına dair paylaşım yapıldığını tespit eden polis ekipleri hızla harekete geçti. Siber Suçlarla Mücadele ekipleri kısa sürede şüpheliyi tespit etti. Güvelik Şube ekipleri tarafından yakalanan F. K. (25) yalan bilgi paylaştığını itiraf etti. Türk Ceza Kanununun 213. Maddesine göre gözaltına alınan şüpheli Sevk edildiği Cumhuriyet Savcılığında ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

PAYLAŞIMLARA DİKKAT!

Konuyla ilgili Türk Ceza Kanunu 213. Maddede, “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ifadeleri yer alıyor.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz