Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği Ekipleri, Dulkadiroğlu İlçesi İsmetpaşa Mahallesi Mücahit Şimşek Sokak'ta gizli kumarhane olarak faaliyet gösteren bir işyerini ikinci katını takibe aldı. Kumarcılar tarafından özel dizayn edilmiş işyerinin girişinde kameraların olduğu, kumar oynayanların bir yandan kumar oynayıp, bir yandan da herhangi bir Polis baskınına karşı hazırlıklı oldukları görüldü. Sokağın her köşesine değişik şekilde kamufle olup uzun süre takip yapan Ahlak polisleri, bir anlık boşluktan faydalanarak hızlı bir şekilde içeriye girip operasyon yaptı.  Binanın ikinci katında bulunan gizli kumarhaneye baskın yapan sivil polisler, içerde kumar oynayan 4 kişi, yer temin eden 1 kişi ve o esnada orda bulunan 10 kişi olmak üzere 15 kişiyi yakaladı. 

İDARİ İŞLEM BAŞLATILDI

Kumar masası üzerinde 650 TL para ve iskambil kağıtları ele geçirildi. Şüphelilerin küt tabir edilen kumar oynadıkları tespit edildi. Kumara yer temin eden Sami G.'ye (64) kumara yer temin etmekten, kumar oynadığı tespit edilen 4 kişiye kumar oynamaktan idari işlem başladı. Kumar oynayan 4 kişiye bin 225'er TL ceza olmak üzere 4 bin 900 TL kumar cezası yazıldı. İş yerinde 3 masa ile desteler dolu çok sayıda iskambil kağıtları ele geçirildi. 

MASKE TAKILARAK OTOBÜSE BİNDİRİLDİLER

Gizli Kumarhanenin mühürlenme ve kapatma işlemleri başlatıldı. Polis ekipleri yakaladığı 15 kişiye maske taktırarak sosyal mesafe gözetip otobüse bindirdi.  Yakalanan 15 kişi Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Polis ekipleri yakalanan 15 kişiye ayrıca mesafe kuralına uymadıkları, aynı odada bulundukları ve salgın tedbirlerine uymadıkları için 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha kanununun 282. maddesi gereğince kişi başı 3 bin 150'şer TL olmak üzere toplamda 52 bin 150 TL ceza yazdı.

Editör: Mahmut Beyaz