İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği emrinde çalışan ve görev istirahatli olan bir Polis Memuru sokakta fark ettiği hırsızlık şüphelisi olabilecek kadınları takibe başladı. Polis Memuru, şüpheli kadınların Azerbaycan Bulvarı üzerinden otogar istikametine gittiklerini meslektaşlarına bildirmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü hırsızlık ekibi harekete geçerek hırsızlık şüphelisi 3 kadını yakaladı.

3 KADININ HIRSIZLIK SUÇLARINDAN 45 SABIKASI BULUNUYOR

İl dışından gelen gezici hırsızlık şebekesi olduğu belirlenen 3 kadının hırsızlık suçlarından toplamda 45 sabıkası olduğu belirlendi. Şüpheli kadınların polisi fark ettiklerinde atmaya çalıştıkları peçete içinden 2 adet altın yüzük ve 1 çift altın küpe ele geçirildi. Kadınların üst aramasında hırsızlık olaylarında kapı açmaya yarar özel plastik aparat ve 600 TL para da ele geçirildi. Şüpheli kadınların suç kayıtları incelendiğinde birçok ilde defalarca kendilerine dilenci ve bohçacı süsü verip, gözlerine kestirdikleri evlerde hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Üç şüpheli kadın gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheli kadınlar kimlik tespiti amacıyla parmak izi tetkikine de alındı.

"KAPILARI ÇEKİP GİTMEYİN, KİLİTLEYİN"

Öte yandan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalara devam ettiği aktarıldı.

Uyarıda da bulunan emniyet yetkilileri, Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli kadınların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini kaydetti.

Kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde basit yöntemlerle kolayca açılabileceğini aktaran yetkililer, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürülüp birkaç saniyede hırsızların içeriye girdiklerini en iyi yöntemin komşuya bile gidilse kapının kilitlenmesi olduğunu ifade etti.

Editör: Mahmut Beyaz