İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün sözde TSK yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kamuya açık büfe, market gibi yerlerde kurulu sabit/kontörlü hatlar üzerinden örgüt içi iletişim kurduğu tespit edilen yeni isimlere ulaşıldı. Savcılık, 19'u muvazzaf, 4'ü 15 Temmuz darbe girişimin ardından kapatılan askeri okul öğrencisi yine 11'i meslekten ihraç toplam 34 şüpheli asker hakkında gözaltı kararı verdi. Ayrıca şüpheliler hakkında arama ve el koyma kararı da alındı.

KAHRAMANMARAŞ’INDA ARALARINDA BULUNDUĞU 23 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Savcılığın talimatı ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 23 ilde operasyon düzenliyor. Operasyonun Kahramanmaraş ayağında ise Nurhak İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen M.K. ve ismi öğrenilemeyen bir rütbeli askerinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. Operasyon kapsamında şu ana kadar 20 şüpheli yakalandı. Diğer şüpheliler arama çalışması sürüyor. Muvazzaf olan şüphelilerden, 2'sinin Albay, 3'nün binbaşı, 5'inin yüzbaşı, 5'inin üsteğmen diğerlerinin astsubay rütbesinde olduğu öğrenildi.

ESKİ KOMUTANDA FETÖ’DEN ALINMIŞTI

Öte yandan Nurhak eski İlçe Jandarma Komutanı M.Ş.’de Kahramanmaraş Terörle Mücadele ekiplerince, ‘FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü adına’ faaliyet yürüttüğü ve örgütün iletişim haberleşme programı olan Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilerek, 31 Mart 2017 günü gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. M.Ş.’nin tutuklanması sonrası yerine ise bugün gözaltına alınan M.K. atanmış ve halen aktif görevini sürdürmekte idi.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz