Kahramanmaraş’ta il genelinde yapılan ve 800 polisin katılımıyla gerçekleştirilen genişletilmiş asayiş uygulamasında 3 bin 893 kişinin sorgusu yapıldı. Yapılan kontrollere 3 bin 596 kişi sorgulandı.

Kahramanmaraş’a yaklaşık 1 ay önce atanan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin göreve başlamasıyla birlikte Kahramanmaraş daha güvenli hale geliyor. Asayiş yönünden güvenli iller sıralamasından başı çeken Kahramanmaraş, dün tüm kent genelinde dev asayiş uygulaması gerçekleştirdi.  Edinilen bilgiye göre, asayiş uygulaması Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü koordinesinde il merkezi başta olmak üzere 9 ilçede eş zamanlı gerçekleştirildi. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele şubelerinin ekipleri başta olmak üzere bütün birimlerin yer aldığı uygulamada, il merkezi ve ilçelerde umuma açık yerler, parklar, sokak araları ve yollarda denetimler yapıldı.

3 BİN 596 KİŞİ SORGULANDI Özel harekât ekiplerinin çevre güvenliğini aldığı uygulamada İl merkezi ve ilçelerde parklar, umuma açık yerler, sokak araları, yol uygulamaları, kahvehane ve birahaneler gibi yerlerde 3596 şahıs sorgulandı, değişik suçlardan kaydı olan 282 şahıs incelendi, yaralama ve uyuşturucu suçlarından 8 adet araması olan cezaevi firarisi 1 kişi yakalandı, değişik suçlardan aranan 25 şahıs yakalandı(hırsızlık, yaralama, uyuşturucu gibi), 62 araca 73 bin TL para cezası yazıldı, 9 araç trafikten men edildi, ehliyetsiz 12 kişiye işlem yapıldı, 2 kahvehaneye ruhsatsız çalıştığı için işlem yapıldı, 2 internet kafeye küçük yaşta çocuk bulundurmaktan işlem yapıldı, bir kahvehaneye sigara ihlalinden işlem yapıldı, 2 kurusıkı tabanca ele geçirildi, 14 kimliksiz şahıs incelemek üzere polis merkezlerine götürüldü, hırsızlıktan sabıkalı dilenci görünümlü 6 bayan incelendi,  26 yabancı araç ve 42 yabancı şahıs kimlik tespiti yapılarak incelendi.

Haber: Emre Akkış

 

 

 

 

..

Editör: Mahmut Beyaz