İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalar devam ediyor. Uygulama kapsamında Adana yolu Polis uygulama noktasında şehir istikametine seyreden lüks bir araç polis ekipleri tarafından kontrol için durduruldu. Araç içerisinde 4'ü bayan 6 şahıs olduğu tespit edildi. Şahısların çoğunluğunun evden hırsızlık olmak üzere toplamda 48 adet hırsızlık suç kaydı olduğu belirlendi. Çevre illerde geçmiş tarihlerde kapı kilidi kırmak ve plastik kartla kapı açmak suretiyle onlarca evden hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen şüpheli şahıslar, Polis ekiplerinin dikkati sayesinde Kahramanmaraş’ta bir olay gerçekleştiremeden İl girişinde yakalanmış oldu. Araçta yapılan aramada, hırsızlık amaçlı kullanıldığı değerlendirilen 2 çorap eldiven, 2 tornavida ve 1 özel plastik aparat bulundu. Yakalanan 6 kişi kimlik tespiti ve parmak izi tetkiki için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

EMNİYET TEKRAR UYARDI

İl Merkezi ve ilçelerde meydana gelen evden hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğun ev zilleri çalan sözde bohçacı ve dilenci görünümlü bayanların gerçekleştirdiğini ifade eden Emniyet yetkilileri, bu gibi şüphelileri gören vatandaşların anında 155 Polis imdat telefonunu aramalarını, arayan vatandaşların isimlerin gizli tutulduğu belirtildi. Zile basan şüpheli bayanların kapı açılmayınca evlerin boş olduğunu tespit ederek hırsızlık amaçlı evlere girdikleri hatırlatıldı.

KAPILARI ANAHTAR İLE KİLİTLEYIN

Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli bayanların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde kolayca açılabileceğini belirtti. Genellikle bu tarz bayanların yanlarında kapı açmaya yarar plastik aparat olduğunu, sadece çekilerek kapatılan kapıları, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürüp birkaç saniyede açabildikleri ve bu konuda dikkatli olunarak kapıların anahtar ile mutlaka kilitlenmesi vurgulandı.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz